Suora

  • Elävä arkisto esittää

SM-squash Olli Tuomisen näytös

Squashin SM-kisojen miesten luokassa oli vain yksi suosikki: Olli Tuominen, joka on hallinnut lajia kotimaassaan koko 2000-luvun. Finaalissa Tuominen kohtasi 27-vuotiaan Erno Teitin, kisojen yllättäjän.

urheilu

Teitti eteni finaaliin kukistamalla semifinaalissa nuoren Matias Tuomen tiukan väännön jälkeen 3-2. Finaalissa kyyti oli kuitenkin kylmää ja luvut olivat alle puolessa tunnissa Tuomiselle 3-0.

Viikonlopun SM-kulta oli samalla Tuomiselle kaksi päivää myöhässä tullut syntymäpäivälahja, sillä Tuominen täytti kisojen aattona 26 vuotta. Tuominen ei viikonlopun aikana ollut kertaakaan vaikeuksissa ja kulta tuli erääkään häviämättä.

- On hienoa päästä pelaamaan Suomessa ja SM-kulta on aina tavoittelemisen arvoinen, vaikka tämä viikonvaihde ei pelillisesti tällä kertaa niin haastava ollutkaan. Seuraavaksi vuorossa ovat joukkueiden EM-kisat ja sitten vielä Saksan ja Ranskan liigapelit, Tuominen sanoi.

Tuomisen maailman ranking on nyt 21., mutta Kalliossa asuva helsinkiläinen on nousussa, sillä alkuvuodesta sijoitus on parantunut jo kolme pykälää.

- Kun onnistun vakiinnuttamaan paikkani rankingissa 20 joukossa, se antaa minulle paremmat lähkohdat kisoissa ja mahdollisuuteni edetä pidemmälle paranevat. Se on hyvä motiivi treenata ensi syksyä silmälläpitäen.

Naisten luokassa ranking-ykkösellä Lotta Vuorelalla oli niin ikään puolustettavanaan mestaruus viime vuodelta. Keravalla asuva Vuorela ei antanut Mikkelin Jutta Tuunaselle mahdollisuuksia, vaan voitti selkein luvuin 3-0.

- Semifinaalissa Elina Konosta vastaan kaksi erää peli takkusi ja rentous tuli peliini vasta kolmannessa erässä. Finaalissa kävi samalla tavalla. Nyt valmistaudutaan EM-kisoihin, jotka ovat minulle tärkeä tapahtuma. Siellä oma pelitaso pitää pysyä ylhäällä kaiken aikaa, totesi Vuorela, joka siviilissä on Squashliiton järjestösihteeri.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat