Suora

  • Urheiluruutu

Uotila vaatii pelikiellon purkua

Huippukeilaaja Pasi Uotila ei aio niellä nurkumatta Suomen keilailuliiton SKL:n hänelle keskiviikkona langettamaa kolmen kuukauden kilpailukieltoa. Uotilaa tapaus ja pelikielto kismittävät niin kovasti, että hän on valmis viemään tapauksen vaikka oikeuteen asti, jotta saisi rangaistuksen purettua.

urheilu

Uotilan pelikielto perustuu Ruotsin Superseries-kiertueen lopputurnauksen tapahtumiin pääsiäisenä. Uotila potkaisi pallonpalautinta epäonnistumisen jälkeen kesken ottelun sellaisella voimalla, että palautin meni rikki. Tämän jälkeen Uotila vielä lähetti pallon potkaisemalla kohti patteria.

- Rangaistus on täysin ylimitoitettu. Kirjallinen varoitus olisi ollut aiheellinen rangaistus. Myös Ruotsin liitto antoi minulle vain varoituksen, eikä vaatinut minulle mitään muuta rangaistusta SKL:n taholta, Floridasta tavoitettu Uotila selvittää.

Pelikiellon yhtenä perusteena oli epäurheilijamaisen käytöksen ohella, että Uotila oli keskeyttänyt pelin. Tämän väitteen Uotila kiistää.

- Palautin meni jumiin. En kieltäytynyt jatkamasta peliä, Uotila sanoo.

Korpi: "Selvä sääntörikkomus"

SKL:n toiminnanjohtajan Pekka Korven mukaan kyseessä oli selvä sääntörikkomus:

- Maajoukkuesopimuksessa on pykälä, jonka mukaan pitää noudattaa käyttäytymissääntöjä. Maajoukkuepelaajan pitää käyttäytyä esimerkillisemmin kuin tavallisen rivikeilaajan.

Korpi kertoi, että Uotila on jo aiemmin tehnyt samantapaisia asioita. Tovi sitten maajoukkueen päävalmentaja Sami Luoto oli keskustellut Uotilan kanssa ongelmatapauksista. Uotilan itsensä mukaan hän erosi aikoja sitten maajoukkueesta, mutta on jostain syystä kuitenkin kuulunut maajoukkueryhmään.

Uotilan mukaan vastaavanlaisista tilanteista on ennakkotapauksia viime vuosilta. Yhdessä maajoukkuetason keilaaja selviytyi varoituksella ja toisessa ilman mitään seuraamuksia.

Kilpailukiellot ovat keilailussa harvinaisia. Pitkiä pelikieltoja on saanut lähinnä vain pöytäkirjan väärentämisestä. Käyttäytymisrikkeistä pelikiellot ovat olleet hyvin harvinaisia.

SKL:n säännöissä ei ole rangaistusasteikkoja. - Liittohallitus oli tässä tapauksessa aktiivinen ja tulkitsi. Pasi tiesi, että jotain on tulossa. Ymmärrän kuitenkin hyvin myös Pasin kannan, Korpi sanoi.

Uotilalla on 7 päivää aikaa valittaa rangaistuksesta. Korven mukaan liittohallitus pystyy käsittelemään valituksen nopeasti puhelinkokouksessa ennen pelikiellon alkua vappuna.

- Tuon jälkeen asian voi viedä urheilun oikeusturvalautakuntaan, jos hallitus ei muuta päätöstään, Korpi mietti.

Jos kilpailukielto (1. 5.-31. 7.) pitää, Uotilalta jää väliin jopa kuusi arvokasta Euroopan-kiertueen kisaa, joita hän kiertää säännöllisesti.

Lahjakas Uotila on toisen polven huippukeilaaja. Hänen isänsä Ailo oli maan huippuja 1970- ja 1980-luvulla. Myös Uotilan Hannele-äiti keilasi aikoinaan maajoukkueessa.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat