Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu

Uotila ja Lunden kärjessä

Keilailun maailman rankingin finaali Floridan Lake Walesissa sujuu suomalaisten hallinnassa. Reija Lunden ja Pasi Uotila johtivat alkukisaa 16 sarjan jälkeen paikallista aikaa keskiviikkona. Myös Kimmo Lehtonen ja Jouni Helminen tarrasivat kiinni jatkopaikkaan.

urheilu

Miesten kisassa oli sinivalkoinen päivä. Uotila oli erän ykkönen tuloksella 1 906 ja karkasi kahden päivän kokonaistuloksissa 120 pisteen johtoon ennen USA:n John Janawicziä. Kimmo Lehtonen keilasi 1 876 ja nousi kuusi sijaa neljänneksi. Myös Jouni Helminen oli pitkällä öljyllä vireessätuloksellaan 1 828. Helminen kohensi kuudenneksi.

- Keli sopi minulle kuin nenä päähän. Erävoitto oli kiva juttu, Uotila iloitsi.

Uotila aloitti päivän 181 ja 206 pisteen sarjalla, ja oli tuossa vaiheessa jäänyt kärjestä yli 120 pistettä. Tuon jälkeen hän mätti kuuteen sarjaan kuitenkin peräti 1 519 pistettä.

Erävoitosta huolimatta Uotila oli vielä mielissään avauspäivän lyhyellä öljyllä keilaamaansa 1 872 pisteen tulokseen.

Helminen osasi odottaa, että hänen pelinsä kohenisi pitkällä öljyllä. Silti paljon jäi parantamisen varaa.

- Ei ole kovin luottavainen mieli, Helminen mietti.

Turnauksen kolmannessa erässä rataolot ovat yllätykselliset. Joka toinen rata on hoidettu pitkällä ja joka toinen lyhyellä öljyllä. - Mitä vaan voi tapahtua. Tuleepahan koettua jotain uutta, Helminen pohti.

Reija Lundenilla oli toisessa 8 sarjan pelissä hieman ongelmia, mutta jo avauspäivän jälkeen johtanut suomalainen piti kärkipaikan edelleen hallussaan 48 pisteen erolla ennen toiseksi noussutta Tanskan Kamilla Kjeldseniä tuloksin 3 588 ja 3 540.

Lunden keilasi kahdeksaan sarjaan 1 652 pistettä ja hävisi Kjeldsenille (1 787) toista sataa pistettä.

- Peli oli vaikea ennen kaikkea henkisesti. Itseluottamus horjui etenkin 1. sarjassa, kun en saanut sellaisia heittoja mitä nopea olosuhde vaati. Heitot olivat liian erilaisia, Lunden pohti ongelmia kun radanhoitona oli pitkä öljy.

Päivän paras oli Kolumbian Sara Vargas 1 841 pisteen tuloksella. Vargas on yhteistuloksissa kuitenkin vasta 10:s.

Alkukilpailusta on vielä jäljellä kolmas 8 sarjan peli. 24 sarjan jälkeen kahdeksan keilaajaa pääsee ottelukierroksille, joissa jatkoon pääsee kahdella sarjavoitolla.

Vuosi sitten Moskovassa Lunden eteni välierään, jossa hävisi tulevalle voittajalle Diandra Asbatylle. Myös Uotila eteni vuosi sitten välierään, jossa hävisi Lasse Lintilälle.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat