Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suomalaisnelikko jatkoon Floridan keilakisassa

Suomalaisen kilpakeilailun korkea taso korostui maailman rankingin alkukilpailussa Floridan Lake Walesissa. Suomalaisnelikko selviytyi kokonaisuudessaan jatkoon. Reija Lundén oli naisten alkukisassa toinen ja Pasi Uotila niin ikään miehissä toinen.

urheilu

Kimmo Lehtonen oli kolmas ja Jouni Helminen seitsemäs paikallista aikaa torstai-iltana päättyneessä alkukisassa.

Keilailuolot Lake Walesin 12-rataisessa kokeiluhallissa ovat olleet anteliaat. Miesten alkukisan voittaja John Janawicz keilasi 24 sarjaa 232,3 pisteen keskiarvolla. Uotila hävisi Janawiczille vain kaksi pistettä (5 577-5 575). Janawicz ohitti espoolaisen alkukisan viimeistä edellisessä sarjassa 277-tuloksellaan. Alkukisan viimeiseen sarjaan Uotila rypisti vielä 238, mutta Janawicz pystyi vastaamaan 237.

- Tänään tuli vähän huonoja heittoja, eikä onnikaan ollut puolella. No, peli alkaa vasta perjantaina, Uotila pohti ja viittasi puolivälieriin.

Kimmo Lehtonen oli alkukisan paras vasenkätinen. Lehtonen (1 866) oli päivätuloksissa kolmas Janawiczin (1 919) ja jatkoon kirineen Ruotsin Anders Öhmanin (1 888) jälkeen. Uotilan tulos oli 1 797 ja Helmisen 1 759.

- Hyvä päivä. Olen tyytyväinen, sillä tämä päivä (rataolot vaihtelivat radoittain) mietitytti etukäteen, Lehtonen pohti.

Jouni Helminen on puurtanut turnauksen alusta alkaen.

- Taas työpäivä. Isoa sarjaa en saa kirveelläkään. Hätää ei minulla kuitenkaan ollut, varma peli riitti selvästikin jatkoon, Helminen sanoi.

Paikallista aikaa perjantai-iltapäivän puolivälierissä Uotila kohtaa Helmisen ja Lehtonen vuoden 2003 voittajan Öhmanin. Kaksi sarjavoittoa vie jatkoon. Öhman pinnisti jatkoon eli kahdeksan joukkoon vasta alkukisan viimeistä edellisen 299-sarjan avulla.

Lundén myös helposti jatkoon

Myös Reija Lundén selviytyi helposti jatkoon. Lundén sijoittui karsinnassa toiseksi ja kohtaa puolivälierässä Malesian Wendy Chain.

Taso oli alkukisan torstain erässä hurja. Alkukisaa pitkään johtanut Lundén joutui päästämään ensin ohitseen Ruotsin Helen Johnssonin ja hieman myöhemmin aivan vallattomaksi heittäytyneen USA:n Diandra Asbatyn. Kisan viimevuotinen voittaja Asbaty keilasi kahdeksaan sarjaan peräti 1 994 pistettä eli paremmin kuin yksikään miehistä ja jätti Lundénin karsinnan lopputuloksissa 114 pisteen päähän.

Lundén oli silti tyytyväinen.

- Onnistuin pelaamaan vapautuneesti. Asbaty oli loistava.

Lundén pysytteli tuloksissa pitkään kolmantena, mutta ohitti päivän viimeisessä sarjassa 234-tuloksella Johnssonin 24 pisteen erolla.

Lundén oli tasainen. Hänen huonoin sarjansa oli 201 ja paras 238. Suomalaisen kahdeksan sarjan tulos 1 756 oikeutti päivän listalla kuudenneksi. Lundénin lopputulos 24 sarjan alkukilpailussa oli 5 344, joka vastaa 222 pisteen sarjakeskiarvoa.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat