1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lasse Riitesuo Happeesta Seinäjoelle, Josballa sopimuksia

Päättyneellä kaudella salibandyliigassa kahdeksanneksi sijoittunut Seinäjoen Peliveljet (SPV) on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Lasse Riitesuon kanssa. Joensuulainen Josba on myös solminut liudan merkittäviä sopimuksia.

Riitesuo on edustanut tähän asti jyväskyläläistä Happeeta, joka sijoittui kuluneella kaudella toiseksi salibandyliigassa. Riitesuo teki tämän kauden liigassa 75 tehopistettä, otti nimiinsä yhden ottelun maaliennätyksen 9 maalia sekä valittiin joulukuussa kuukauden miespelaajaksi.

Lisäksi Riitesuo debytoi nyt keväällä miesten maaotteluissa tehden heti ensimmäisessä ottelussaan maalin.

Moilanen palaa Josbaan

Otto Moilanen, 26 on solminut sopimuksen joensuulaisen Josban kanssa. Viime kaudella Ruotsin Elitserienissä, Storvreta IBK:n miehistössä, pronssia saavuttaneen Moilasen sopimus on mallia 1+1.

Moilanen on edustanut Josbaa neljän kauden ajan vuosien 2000-2004 välisenä aikana ja tilille jäivät kolme kappaletta SM-hopea mitaleja, 1 SM-pronssi ja Suomen Cupin voitto.

Värikkäänä pelaajan tunnettu Moilanen tuo tarvittavaa lisäkokemusta Josban nuoreen pelaajakaartiin. Moilanen on pelannut urallaan 10 maaottelua.

Maajoukkueen vakiopuolustajiin kuuluva SBS Enon kasvatti Tatu Väänänen, 22, ja Josba sopivat kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Myös joukkueen pitkäaikainen kapteeni Markus Ketonen, 28 jatkoi sopimustaan kasvattajaseuransa kanssa vuoden mittaisella jatkosopimuksella.

Edellisten lisäksi seura on solminut kuusi kahden vuoden sopimusta. Petri Väänänen, Miikka Hulmi, Sakari Salmela, Tomi Lautanen, Lasse Turunen ja Timo Kettunen jatkavat pelaajauraansa Josban paidassa.

Janne Laine HIFK:hon

Kirkkonummen Rangersissa viime kauden pelannut keskushyökkääjä Janne Laine, 23, siirtyy, HIFK:hon kaksivuotisella sopimuksella. 191-senttinen ja 80-kiloinen Laine nakutti liigasta pudonneessa Rangersissa tehot 16+11.

- Odotan Jannesta pallollista pelintekijää, joka pystyy ruokkimaan myös uusia maalintekijöitä. Kun saamme poikien jalat toimimaan, niin uskon että aiheutamme paljon päänvaivaa vastustajille. Jannesta saamme myös voimaa erikoistilanteisiin sekä mallipelaajan myös muille joukkueen pelaajille, sillä hän on rauhallinen ja kovaa harjoittelemaan tottunut urheilija, HIFK:n päävalmentaja Toni Korpihete kertoi.