1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Toivonen ja Niemenmaa huhtikuun pelaajat

Salibandymaajoukkueiden valmentajat ovat valinneet huhtikuun pelaajiksi helsinkiläisen SSV:n puolustajan Timo Toivonen ja vantaalaisen Tikkurilan Tiikerien hyökkääjän Petra Niemenmaa. Kumpikin kuului joukkueensa avainpelaajiin SSV:n ja Tiikerien viedessä lajin Suomen mestaruudet.

Timo Toivonen, 26, keräsi Salibandyliigan pudotuspeleissä puolustajalle komeat tehot 0+11, kun SSV jyräsi Suomen mestariksi. Liigassa myös VFT:tä ja HIFK:ta edustanut Toivonen puolusti JP Lehtosen johtamassa SSV:n ykkösviisikossa ja kunnostautui erityisesti salamannopeilla hyökkäysten avauksillaan.

Toivonen edusti Suomea huhtikuun kaksoismaaottelussa Tshekkiä vastaan.

Petra Niemenmaa, 25, nousi Tikkurilan Tiikerien johtohahmoksi, kun vantaalaiset päättivät kautensa Suomen mestaruuteen. Hän teki pudotuspeleissä tehot 9+7 ja kruunasi kautensa tekemällä loppuottelusarjassa Tapanilan Erä III:a vastaan viisi maalia ja syöttämällä toiset viisi.

Kuusi liigakautta pelannut Niemenmaa on edustanut naisten pääsarjassa myös SPV:tä, Pelipeikkoja ja SB Vantaata. Hän kuuluu Suomen maajoukkueeseen, joka matkustaa toukokuun lopussa Singaporeen tavoittelemaan MM-kultaa.