Lehtinen nosti Allianssin tasapeliin

Allianssi on liigacupin voitettuaan aloittanut pelinsä jalkapalloliigassa hiukan vaivalloisesti. Toinen pistejako syntyi torstaina tuloksella 1-1 etukäteen pääsarjan jumboksi veikatun RoPSin isäntänä.

Allianssi hallitsi ensimmäistä 10-minuuttista miten tahtoi. Paras tilanne oli toppari Mathias Lindströmin pusku ylärimaan. Ensimmäisen puoliajan perusteella kotijoukkue olisi voinut johtaa vaikka 3-0, sillä myös alkukauden komeetta Ville Lehtinen heti alussa ja loukkaantumisen jäljiltä paluuta tekevä Peter Sampo jakson lopussa pääsivät kolistelemaan tolppia Jani

Vianderin maalilla.

Vielä tauon jälkeen peli oli tovin Allianssin ylivoimaa, mutta sen jälkeen RoPS sai ottelun haltuunsa. Joukkueen ikämies-ikoni Zeddy Saileti pääsi kiertämään maalivahti Henri Sillanpään ja pisti pallon hallitusti tyhjään maaliin 74. minuutilla.

Oranssit alkoivat epätoivoisen takaa-ajon. Lehtinen ja Sampo saivat kavereikseen Hermanni Vuorisen, Jon Poulsenin ja lopulta Justus Vajanteen eli koko joukkueen kärkiarsenaali yritti tasoitusta. Avuksi nousi myös topparipari Lindström-Timo Marjamaa.

Tulosta synty vihdoin 87. minuutilla, kun Lehtinen onnistui läheltä tekemään 1-1 Vianderin selän taakse. Loppuhetkillä voitto-osumakin roikkui ilmassa, kun peli pyöri Rovaniemen maalilla. Allianssissa Juska Savolainen ilahdutti keskikentän tulokkaana. RoPS on kokonaisuutena parempi kuin viime vuoden joukkue ja vaarallinen ainakin kotonaan kenelle tahansa.