Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Pöyhönen ja Hannula MM-kisarajojen kimppuun

Helsingin MM-kisojen virallisessa kisapostimerkissä kuvataan pikajuoksijoita, vaikka laji ei ole ollutkaan suomalaisille perinteisesti erityisen menestyksekäs. Siitä huolimatta sprintterit Markus Pöyhönen ja Heidi Hannula odottavat kotikisoja innolla.

urheilu

Ainakin kisojen B-raja on molempien urheilijoiden saavutettavissa, ja kun kuntohuippu ajoitetaan juuri elokuulle, niin kotiyleisön kannustus saattaa siivittää hyviin tuloksiin. Sekä miehissä että naisissa on mahdollisuus kasata myös hyvät viestijoukkueet, joiden itseoikeutettuja jäseniä Pöyhönen ja Hannula olisivat.

Markus Pöyhösen uraa ovat varjostaneet erilaiset vammat, ja aivan ehjää harjoittelukautta mies ei nytkään saanut. Hän kuitenkin ehti syksyllä ja hallikaudella väläytellä kovaa kuntoa ennen kuin takareisivamma pakotti lepäämään.

- Kuntoutus on sujunut hyvin, ja olen tehnyt paljon töitä. Huoltavaa harjoitetta on tehty nyt enemmän. Juoksu pitää saada aukeamaan, kilpailukautensa todennäköisesti kesäkuun alkupuolella aloittava Pöyhönen kertoi keskiviikkona MM-kisojen tiedotustilaisuudessa.

Kesän ehdoton tavoite on MM-Helsinki, mutta sinne ei Pöyhösen mielestä pidä lähteä vain osallistumaan.

- Ei sinne leikkimään viitsi lähteä. Yhden arvokisat on leikitty, ja se saa riittää. Toivottavasti teen kesän parhaimmat tulokset MM-kisoissa ja pystyn ylittämään itseni siellä, Pöyhönen toivoi.

Mitään tarkkoja sijoituksia tai aikarajoja Pöyhönen ei halunnut lähteä määrittelemään.

- Rajoja ei kannata itselleen asettaa, koska niihin rajoihin sitä sitten yleensä myös jää, Pöyhönen tuumi.

Syksyllä ajan 10,38 vastatuuleen pyyhkäissyt Pöyhönen sanoo, että B-raja 10,28 on saavutettavissa. B-rajan alittaneita saa kisoihin lähettää vain yhden urheilijan maata kohden, joten täysin varmasti kisapaikka irtoaisi vain alittamalla A-rajan 10,21. Tämäkään ei välttämättä riittäisi kisoissa kovin pitkälle.

- Maailmalla on kova taso sataselle. Kymmenen sekunnin pintaan juoksevia on paljon, ja juuri äskettäin matka juostiin aikaan 9,84, muistutti Pöyhönen, jonka ennätys sallituissa oloissa on 10,23.

Heidi Hannulalla onnistunut harjoituskausi

Hyvän hallikauden juossut Heidi Hannula tavoittelee kisapaikkaa myös tosissaan. Naisissa B-raja on 11,40 eli yhdeksän sadasosaa alle Hannulan vuonna 2000 juokseman ennätyksen. Siitä huolimatta hyvä harjoittelu- ja hallikausi antaa viitteitä siitä, että rajan alitus saattaa onnistua.

Suomella on myös kasassa hyvä viestijoukkue (Hannula, Johanna Manninen, Sari Keskitalo, Katja Salivaara), jonka leiriltä Floridasta Hannula on juuri palannut. Manninen on viime vuodet ollut Suomen ykkösnaispikajuoksija, mutta talvella EM-halleissa finaaliin pinkonut Hannula on kohonnut kovaksi haastajaksi.

- Toivottavasti keskinäinen kisamme olisi koko ajan tiukkaa ja tasaista, jolloin olisimme tavallaan molemmat ykkösiä. Näin molemmat kehittyisivätkin paremmin kuin silloin, jos toinen olisi koko ajan ylivoimainen, Hannula näki.

Hannula ei kerää itselleen ylimääräisiä paineita hyvin sujuneesta talvesta, mutta myöntää, että kotiyleisön edessä olisi mukava esiintyä.

- Katsotaan nyt, mitä kellot kesällä näyttävät. Helsingin EM-kisoissa 1994 istuin stadionin katsomossa popcornia syömässä ja mietin, että arvokisoihin olisi joskus kiva päästä. Niihin olenkin nyt päässyt, mutta kotikisat olisivat jotain vielä erityisempää, hyviä juoksuja Helsingin Olympiastadionilla tehnyt Hannula hymyili.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat