Arsi Harju uuteen kauteen omin opein

Olympiavoittaja Arsi Harjun yhteistyö pitkäaikaisen henkilökohtaisen valmentajansa Jorma Tuominiemen kanssa päättyi viime syksynä. Siitä lähtien Sydneyn olympiavoittaja on valmentautunut tulevaan kauteen omin opein.

urheilu

Tosin apua ovat Harjulle antaneet sekä Into Turvanen että Janne Palokangas.

Mika Halvarin valmentajana tunnettu Palokangas on keskittynyt Harjun kohdalla lähinnä pyörähdystekniikan kehittämiseen ja virheitten korjaamiseen ja Turvanen kokonaisvaltaisen harjoittelun ja sen rytmityksen säätelyyn. Harjuhan kärsi viime vuonna rintalihasvamman lisäksipienoisista tekniikkaongelmista. Maailman kuulatilastossa Harju oli viime vuonna vasta 68:s. Paras tulos 19,61 syntyi kotikisoissa Perhossa syyskuussa. Miehen ennätys 21,39 on Sydneyn olympiavuodelta 2000.

Hallikisat jäivät väliin

Tämän vuoden hallikisat olympiavoittaja jätti väliin. Harju on harjoitellut määrätietoisesti ja tähtää Helsingin MM-kisoihin. Miehen viimeisin arvokisamenestys on peräisin MM-hallikisoista vuodelta 2003, jolloin Harju oli tuloksella 20,96 neljäs.

Edelliset hallikisasijoitukset ovat vuosilta 1998 ja 1999, jolloin Harju oli EM-kisoissa 3. ja 5. tuloksilla 20,53 ja 20,38.

Aloituskilpailu vielä päättämättä

Harju ei halua vielä tässä vaiheessa päättää, milloin hän aloittaa kilpailukautensa.

- Muutamia harjoitteita on vielä tekemättä. Nyt on keskityttävä lisäksi onnistumisien hakemiseen, tähdensi Harju, joka veti perjantaina iltapäivällä työntöharjoituksen Kuortaneen hallissa Turvasen ja Palokankaan valvoessa ja jakaessa neuvojaan.

Vaikka Harju ei olekaan vielä päättänyt kauden aloituskisan päivämäärää, niin hetken mietittyään mies kuitenkin totesi, että tarkoitus on kuitenkin lähteä heti alusta lähtien mukaan, sillä viime kaudella kertyi vain muutama kisa.

Kauden tulostavoitteistaan olympiavoittaja kuitenkin vaikeni. Viimeisimmät ulkoratojen arvokisasijoitukset ovat vuosilta 2001, jolloin Harju oli MM-kisoissa tuloksella 20,93 kolmas ja 2002, jolloin miehen sijoitus EM-kisoissa oli neljäs tuloksella 20,47.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat