Allianssi löysi tehonsa

Maalinteko-ongelmien kanssa jalkapalloliigan avauskierroksilla tuskaillut Allianssi löysi jyvän sunnuntaina FC Lahtea vastaan ja otti kauden ensimmäisen voittonsa maalein 3-1.

Molempien joukkueitten alkukausi oli mennyt odotuksia huonommin ja tämä näkyi pelissä, jossa maaleja haettiin kovalla vauhdilla. Ensimmäisenä asialla olivat lahtelaiset, kun Tommi Kautonen pääsi laukomaan johtomaalin alanurkkaan saatuaan Kari Arkivuolta päädystä syötön.

Allianssi tasoitti 20. minuutilla, kun lahtelaispuolustus rikkoi kulmapotkun jälkitilanteessa Mathias Lindströmiä ja pallo vietiin pilkulle. Chris Cleaver ei erehtynyt 11 metristä.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Allianssi siirtyi johtoon. Jani Sarajärven keskitys meni helpohkon näköisesti Lahden puolustuksen läpi Mikko Simulalle, joka kiitti ja laukoi lukemiksi 2-1.

Toisella jaksolla paikkoja riitti molemmissa päissä, mutta maalivahdit, Allianssin Henri Sillanpää ja Lahden Michal Slawuta, olivat hyvässä vireessä. Ratkaisu nähtiin 85. minuutilla, kun lahtelaispuolustus päästi Simulan keskityksen leijailemaan ylitseen ja vaihtomies Hermanni Vuorinen ohjasi pallon takanurkkaan.

- Tätä voittoa joukkue tarvitsi ja nyt voimme olla tyytyväisiä, Allianssin päävalmentaja Ari Tiittanen sanoi harmitellen kuitenkin uudelleen nilkkansa loukanneen Jani Sarajärven kohtaloa. Nilkkavamman vakavuus selviää kuitenkin vasta viikolla.

Lahtelaisluotsi Harri Kampman näki käännekohtana tasoitusmaaliin johtaneen rangaistuspotkun.

- Alku oli hyvä ja peli hyvin hallussamme. Rankkari tuli pelaajien mukaan tilanteesta, jossa Lindström juoksi suoraan kyynärpäähän. Se käänsi pelin Allianssille, Kampman harmitteli.