Hyppää sisältöön

FC Lahti voitti rankkarilla

Jalkapalloliigan keskikastin joukkueet TPS ja FC Lahti pelasivat varsin värittömän ottelun. Se ratkesi lopulta Lahden 1-0 voittoon Tommi Kautosen ampuessa rangaistuspotkusta ottelun ainoan maalin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kummaltakin varovaista peliä, joka näytti siltä, että enemmänkin haluttiin välttää tappiota kuin haettiin innokkaasti voittoa. TPS sai muutaman tilanteen tapaisen, jotka Lahden maalivahti Mihail Slawuta kuitenkin helposti selvitti.

Toisellakaan puoliajalla ei paljon maalitilanteita ollut. Lahden Rafael tuhlasi pari puolinaista paikkaa, mutta hankki lopulta ratkaisevan rangaistuspotkun, kun Petri Leino kaatoi hänet.

Tommi Kautonen ampui rangaistuspotkun varmasti maaliin.Lahden valmentaja Harri Kampman tunnusti, että voitto oli heille tärkeä.

- Olen tyytyväinen erikoisesti koko joukkueen kurinalaiseen puolustuspeliin. Pelinrakentelussa sen sijaan on edelleen paljon parannettavaa, Kampman totesi.

TPS:n valmentaja Kari Ukkosen oli vaikea kertoa mitään positiivista joukkueensa esityksestä.

- Jussi Haijasen tulo mukaan vasemmalle tuo uusia mahdollisuuksia, mutta kärkimiesten teho on todella kadoksissa, Ukkonen noitui.

Lahden parhaita olivat Tommi Kautonen ja Ville Taulo keskikentällä. Lasse Lagerblom topparina selvisi hyvin ja Kari Arkivuo oli hyökkäyksen positiivisin.

TPS:n puolustuksessa Ville Lehtonen ja Janne Vellamo hoitivat omat tonttinsa kunnolla. Muu joukkue saa katsella pitkään peiliin ja hakea syytä vaatimattomaan esitykseen.

.
.