1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KoU kuritti joensuulaisia

Kolmen ottelun tauon jälkeen täyden kolmen sarjapisteen potin ottanut Koskenkorvan Urheilijat paranteli huomattavasti asemiaan Superpesiksen tiukassa keskikastissa. KoU kuritti Ilmajoella vieraillutta Joensuun Mailaa lukemin 2-0 (2-0, 11-1).

Avausjakson tiukoissa palloissa hermo piti parhaiten isäntien juoksut lyöneillä Juha Suorauhalla ja jokeri Jere Dahlströmillä. Pitkän matkaa takaa tulleilla pohjoiskarjalaisilla vierailla ei ollut toisella jaksolla enää kirivaihdetta, kun isäntien Suorauha (ottelun juoksusaldo 1+3), Matti Latvala (1+3) ja tyhjään kenttään iskenyt jokeri Olli Yli-Karjanmaa (1+0) kiersivät kunnarin.

Etenijäjokeri Yli-Karjanmaan kauden kotiutussaldo on varsin erikoinen. Hänellä on tilillään neljä kunniajuoksua, mutta vasta yksi tavallinen kotiutus. KoU:n parhaina palkittiin Matti Latvala ja sataprosenttisella teholla tilanteita rakentanut vaihtaja Janne Rauhala (kärkilyönnit 6/6). Kolmostilanteita KoU rakenteli vain tuplamäärän vieraisiinsa nähden.

JoMan kotiutusosasto floppasi täydellisesti, kun peräti kuudesti yrittämään päässyt jokeri Mika Laukkanen onnistui ainoana juoksun lyömisessä. Kakkoskärjen vaihtajan Jimi Heikkisen (7/7) ja numerolla kaksi lyövän Janne Monnin (5/7) ilta sisäpelissä oli paljon valoisampi.