Suora

  • Urheiluruutu

Mannio pronssille 19-vuotiaiden EM-kisoissa

Lehtimäen Jyskeen keihäänheittäjä Ari Mannio saavutti pronssimitalin yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kisoissa Liettuan Kaunasissa. Valkealan Kajon Visa Hongisto (kuvassa) sijoittui neljänneksi miesten 200 metrin juoksun finaalissa. Hän hävisi pronssimitalin pienimmällä mahdollisella 0,01 sekunnin aikaerolla.

urheilu

Mannio paransi viimeisellä heittokierroksella tulostaan lähes neljä metriä ja nousi kolmanneksi tuloksella 72,47.

Lapuan Virkiää edustava Mikko Kankaanpää täydensi hyvää suomalaismenestystä sijoittumalla kuudenneksi omalla ennätyksellään 68,46. Mannion tavoin myös Kankaanpää kilpailee ensi vuonna samassa ikäluokassa. Kultamitalin vei Kreikan Ioánnis-Geórgios Smaliós omalla ennätyksellään 77,25.

Euroopan mestariksi juoksi saksalainen Daniel Schnelting ajalla 21,12.

Hongisto juoksi finaalissa tismalleen saman ajan 21,42 kuin aamulla välierässään. Rata-arvonta ei suomalaista suosinut, sillä hän joutui kaikkein jyrkkäkaarteisimmalle sisäradalle. Kenties se maksoi sen sadasosasekunnin, jonka Hongisto hävisi pronssimitalin britti Wade Bennett-Jacksonille.

- Sanotaanko niin, että olisi ollut mukavampi juosta jollain muulla radalla kuin sisäradalla. Mutta en jossittele mitään. Juoksu oli tasapainoinen ja teknisesti hyvä, Hongisto kuittasi.

Sunnuntaina Hongiston ohjelmassa on vielä 4x100 metrin viestinjuoksu alkuerineen.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat