Suora

  • Painin MM, naisten paini

Hautamäki ja Manninen hallitsivat Vuokatissa

Matti Hautamäki voitti ylivoimaisesti mäkihypyn kotimaisen kesäkiertueen ja sen päätöskilpailun Vuokatissa keskiviikkona. Hautamäki ponnisti HS100-mäessä 97 ja 98 metrin hypyt ja voitti toiseksi sijoittunutta Puijon hiihtoseuran japanilaisvahvistusta Taku Takeuchia 19,5 pisteellä.

urheilu

Janne Happonen oli kolmas ja sijoittui kesäcupissa Hautamäen jälkeen toiseksi.

- Olihan kilpailu verrattuna aikaisempiin (Lahti lauantaina ja Kuopio tiistaina). Nyt päästiin jo mitoille, Hautamäki tuumi sateiseksi kääntyneessä säässä.

Kaksi vuotta Kuopiossa asuneen Takeuchin kakkossija ei ollut mikään jättiyllätys kesäkiertueen aiempien tulosten valossa, sillä hän oli Lahdessa viides ja Kuopiossa kahdeksas.

- Hypyt (94 ja 93) olivat ihan ok, eivät mitään hyviä. Kakkossija on kyllä aika yllätys, Takeuchi sanoi.

Happonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena 95 metrin hypyllä, mutta 90 metriin jäänyt toinen hyppy pudotti sijoitusta pykälällä.

- Ensimmäinen hyppy oli kohtalainen, toisessa tuli vähän kisajännitystä, tasaisen kesäkiertueen hypännyt Happonen tunnusti.

Happosen jälkeen seuraavat sijat miehittivät Juha-Matti Ruuskanen ja Akseli Kokkonen.

Manninen ratkaisi jo mäessä

Yhdistetyn sprinttikilpailun voitto ratkesi jo mäkiosuudella, kun Hannu Manninen täräytti 92 metrin hypyllä kakkoseksi. Johdossa 4,6 kilometrin rullahiihto-osuudelle päässyt Jaakko Tallus sai taipua toiseksi, kun Manninen hiihti selvään voittoon.

- Kisahyppy onnistui yllättävän hyvin. Kävin aamulla ennen koekierrosta tekemässä pari hyppyä ja aika vaikeaa oli, Manninen kertoi.

Manninenkin sai lyhyellä hiihto-osuudella haastetta 1,6 kilometrin Vuokatinvaaran noususta.

- Harvoin tulee tämmöistä nousua hiihdettyä, Manninen sanoi.

Mäessä 93-metrisen venyttäneelle Tallukselle kilpailu oli "hyvä treeni".

- Normaali vaaralle hiihto. Treenin kannalta oli parempi, että hiihdettiin näin rullilla eikä hiihtoputkessa, Tallus vertasi aiempiin vuosiin.

Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut avasivat Vuokatin perinteiset mäkikarnevaalit. Lauantaihin asti kestävään tapahtumaan on ilmoittautunut 155 junioria. Hautamäki, Manninen, Tallus ja monet muut maajoukkuemiehet pääsevätkin oman harjoittelun lomassa toimimaan valmentajina tulevaisuuden toivoille.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat