Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

KuPS:n Bantamoi pysäytti Tampere Unitedin

Tampere Unitedin Intertoto-krapula ei hellitä jalkapalloliigassa. Sunnuntaina tamperelaiset pelasivat jo kolmannen peräkkäisen kotitasapelin, kun liigan tyveen ajautunut Kuopion Palloseura haki pisteen Tampereelta 0-0-tuloksella.

urheilu

Tamperelaiset pysäytti Ratinan stadionilla uransa ensimmäisen jalkapalloliigaottelun pelannut maalivahti Patrick Bantamoi. Kimmoisa KuPS-vahti poimi tamperelaislaukaukset niin ala- kuin ylänurkista ja ehti myös katkomaan tukun vaarallisia keskityksiä.

- Tämä oli meille vaikea ottelu, mutta tulos oli kuitenkin hyvä. Ihan kivalta tuntui pelata nyt ensimmäinen liigaottelu. Tämä peli oli tähänastisen urani paras ottelu Suomessa.

- Kiitos vain valmentajalle (Juha Malinen), että sain tänään peliaikaa. Sain tiedon pelaamisestani jo lauantaina, 19-vuotias maalivahti jutteli.

Bantamoi tuli Suomeen Sierra Leonen joukkueen mukana kesällä 2003 ja osallistui alle 17-vuotiaiden jalkapallon MM-kisoihin. Kisojen jälkeen hän haki turvapaikkaa ja jäi Suomeen. Täytettyään 18 vuotta Bantamoi sai peliluvan FIFA:lta ja on ollut kasvamassa korkoa kakkosessa KuPS Akatemian joukkueessa.

KuPS:n valmentaja Malinen valitsi Bantamoin maalille, koska tiesi Tampere Unitedin jakelevan kotistadionilla paljon keskityksiä.

- Patrick on meidän maalivahdeistamme se kimmoisampi ja parhaiten reagoiva kaveri. Hänessä on ainesta huippumaalivahdiksi.

- Mutta yhden ottelun perusteella hän ei sentään vielä vie ykkösmaalivahdin paikkaa Istvan Mitringiltä, Malinen sanoi.

Tampere Unitedin valmentaja Ari Hjelm oli harmissaan joukkueensa tehottomuudesta.

- Me hyökättiin koko 90-minuuttinen aktiivisesti ja haettiin sitä maalia. Jos 20 paikkaa ei riitä yhteen maaliin, niin silloin on kysymys myös osaamisesta.

- Jos tällainen tehottomuus jatkuu, niin liigan kärki karkaa meiltä kyllä kovaa kyytiä, mietiskeli Hjelm.

Tampere Unitedilta puuttui sunnuntaina keskikenttäpelaaja Jarkko Wiss, jolla oli nilkkavamma. KuPS:n keskikentältä oli sivussa kylkivaivainen Seth Ablade.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat