1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Paatelaisen viisi maalia liikaa KooTeePee:lle

Jaro otti murskavoiton KooTeePeestä sunnuntaina, kun ottelu päättyi maalein 6-1 (5-1) Jarolle. Kotkan valmentaja Janne Hyppönen oli hyvillään, kun he kerrankin saivat alkuun johto-osuman. Maali koitui kovasti kärkeään vahvistaneen Jaron kyydissä lopulta melkoiseksi katastrofiksi, sillä Jaro iski vielä ennen taukoa viisi reppua.

Pelin hahmoksi nousi toista kertaa Jaron paidassa esiintynyt Mikko Paatelainen, joka hyödynsi tekopaikkansa sataprosenttisesti: viisi maalia liigaottelussa on mainio näyttö viimeistelystä.

- Jätkät pelasivat mulle niin hyviä paikkoja, että niistä ei kerta kaikkiaan voinut erehtyä. Pelillisesti olisin voinut käyttää hieman enemmän malttia ja antaa muillekin mahdollisuuksia, Paatelainen sanaili nöyrästi.

- Tulipahan maksettua Moilasen Tepille kalavelat Skotlannin ajoilta, kun hävisin Aberdeenin riveissä Heartsille aikoinaan, hän naureskeli.

Kotka teki hienon maalin vastaiskusta jo kolmannella minuutilla. Juho Nykänen keskitti vasemmalta takatolpalle, mistä toinen laituri Marko Tyyskä sai pistää pallon voimalla tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Kotka vetäytyi hieman liikaakin ja mies miestä vastaan kamppailut alkoivat kääntyä yhä vahvemmin isännille.

Tasoitus syntyi vieraiden huonosta purkupallosta, mistä Toni Hevonkorpi sai laukoa. Pallo käänsi sopivasti suuntaa Kotkan puolustajasta ja näin oli Moilanen yllätetty ensimmäisen kerran. Jo kymmenen minuutin kuluttua tilanne oli 3-1.

Kun monet odottivat jo taukoa, iski Paatelainen vielä kahdesti. Neljäs osuma oli upea, kun hän karkasi lähes keskialueelta KooTeePeen puolustuksen läpi ja pisti pallon tyhjään verkkoon. Komea oli myös toisen puolikkaan ainoa osuma, kun hän nousi Piracaian vaparista korkeimmalle ja puski voimalla loppunumeroiksi 6-1.

Sasa Stevic pelasi ensimmäisen ottelunsa Jaron keskikentällä ja tuntuu sopeutuneen joukkueeseen hyvin.

- Meillä on nyt kova kilpailu avauksen kokoonpanosta. Se on aina hyvä asia, tuumi Jaron valmentaja Hannu Touru suu hymyssä.

STT