1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kohonen salibandyn maailman paras

Suomalainen Mika Kohonen valittiin ruotsalaisen Innebandymagazinetin järjestämässä äänestyksessä maailman parhaaksi salibandypelaajaksi. Äänestykseen osallistui 14 maajoukkuevalmentajaa sekä salibandytoimittajia.

Kohosta seurasi ruotsalaiskolmikko Niklas Jihde, Daniel Calebsson ja Johannes Gustafsson. Helsinkiläistä SSV:tä edustava Jari-Pekka Lehtonen

äänestettiin viidenneksi.

Kohonen, 28, edustaa Ruotsin pääsarjassa uppsalalaista Storvreta IBK:ta. Viime kaudella hän johdatti Jyväskylän Happeen SM-hopealle ja voitti liigan pistepörssin. Kohonen pitää hallussaan Suomen ja Ruotsin pääsarjojen yhden kauden piste-ennätyksiä. Suomessa ennätyslukemat ovat 35+68=103 ja Ruotsin Elitserienissä 39+67=106. Kohonen on voittanut Ruotsin mestaruuden Balrog IK:ssa.

- Suurin syy valintaan on varmaankin, että olen monena kautena koonnut paljon tehopisteitä. Mutta melkoisen imarteleva huomionosoitus, etenkin kun äänestämässä ovat olleet maajoukkuevalmentajat, Kohonen tuumi.

Kohosen ja Lehtosen lisäksi Innebandymagazinetin 15 parhaan listalle mahtuivat suomalaisista Jaakko Hintikka (9:s, Espoon Oilers) ja Sami Nyman (14:s, Tampereen Classic).