Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Kantola ja Lintilä johdossa finaaleihin

Suomen Piritta Kantola jatkoi Eurooppa cupin karsinnan loppuun saakka loistavalla vireellä. Tänään pelatussa viimeisessä osiossa hän venyi parhaaseen tulokseensa 1387 ja valtasi helposti ykköspaikan Saksan Tanya Pettyltä. Myös Lasse Lintilä oli karsinnan paras.

urheilu

Eurooppa cupin 4x6 sarjan karsinta pelattiin kahdella erilaisella olosuhteella, jotka molemmat Kantolan hallitsi tasaisen hyvin. Ns. lyhyenöljyn hoidolla hän teki tulokset 1271 ja 1275, pitkällä 1374 ja 1387.Kokonaiskeskiarvo 24 sarjassa on kovaa luokkaa 221,1. Eroa tänään 1176tulokseen jääneeseen Tanya Pettyyn venähti 155 pistettä.

Tänään Piritta Kantolan peli oli ehjempää ja vakuuttavampaa kuin minäänmuuna päivänä. Itseluottamus on kohdallaan, samoin tekniikka. Myös pallojen ja pelilinjojen valinta on onnistunut Sami Luodon kanssa yhteistyöllä mainiosti.

Huomiseen puolivälierään Piritta saa vastaansa Tanskan Anne Sofie Ardalin,joka nousi 8 parhaan joukkoon tämän päivän 1263 kirillä. Ensimmäinen putoaja oli Kreikan Cristina Fotinia, joka aloitti aamun 158 ja 152 sarjoilla.Loppupeleistä hän jäi sitten 34 pisteellä.

Piritta Kantola oli pelin jälkeen yhtä aurinkoa, kuten yleensäkin.

  • Olen todella tyytyväinen, että alusta saakka oli hyvää keilailua, hyvää
heittoa ja pystyin tekemään sitä mitä yritin. Olihan siellä joku huonoheitto välissä, mutta valtaosa oli hyviä, Kantola huokaisi tyytyväisenä.

Vaikka tulokset ovatkin tasaisia, on Piritan peli kohentunut jokaisessaosiossa, myös itseluottamus näyttää kasvaneen.

- Tietyllä tavalla ei itseluottamuksessa ole tähänkään saakka ollut vikaa,mutta kyllähän se helpottaa heti, jos peli lähtee hyvin käyntiin, on nuotitselvillä ja keilaaminen tuntuu kivalta. Se on mielestäni ollut hyvä juttu,että olen pyrkinyt koko ajan pelaamaan hyvää heittoa. Ja tuntuu siltä, ettäolen päässytkin aina vain parempaan ja parempaan. Sillä systeemillä lähdenhuomiseenkin päivään. Keli on kuitenkin sellainen, että siinä on tilaapelata, jos heitto vain on hyvä, Kantola analysoi.

Huomenna Piritta siis aloittaa paras kolmesta sarjasta ottelut TanskanArdalia vastaan. Muissa otteluissa kohtaavat Tanya Petty ja Venäjän nuoriInna Zaviyalova, Saksan Michaela Göbel ja Ranskan ?ikifinalisti? IsabelleSaldjian sekä Ruotsin Helen Johnsson ja Maltan Sue Abela.

Finaaleissa on mukana kolme Eurooppa cupin voittajaa. Sue Abela voittivuonna 1999, Saldjian vuotta myöhemmin. Tanya Petty on voittaja vuosilta2002 ja 2004 eli hakee siis jo kolmatta voittoaan.

Lasse Lintilä vei karsinnan

Lasse Lintilä oli miesten Euroopan cupin viimeisessä karsintaosiossaan perjantaina yhtä vakuuttava kuin aikaisempina päivinä. Saksan Böblingenissä käytävässä kilpailussa hän niputti viimeiseen kuuteen sarjaan tuloksen 1331 ja piti sillä helposti ykköspaikan hallussaan. Kukaan ei päässyt edes lähelle.

Lintilä aloitti viimeisen karsintablokin kovalla 243, 235, 244 ja 246 pisteen tahdilla. Sitten tahti hidastui aika tavalla ja vauhtiratakin rupesi hieman tökkimään. Loppuun tulikin kaksi 180 pinnan sarjaa.

- Kyllä minä tietenkin ihan loppuun saakka yritin heittää ihan tosissani. Eivät nuo kaksi viimeistä sarjaa ihan koko totuutta kerro, sillä siinä oli vähän huonoa onneakin. Mutta eipä tällä nyt niin ollut suurta väliä enää, kun eroa kakkoseen oli jo niin paljon, Lasse Lintilä tuumi.

Lintilän kokonaistulos 24 sarjan karsinnassa oli 5460 pistettä (keskiarvo 227,5). Toiseksi viimeisessä sarjassa noussut Norjan Petter Hansen jäi Lintilästä lähes 200 pistettä tuloksella 5277 (219,9). Lasse Lintilän kuuden sarjan osioiden tulokset olivat 1307, 1467, 1355 ja 1331.

Lauantaina ensimmäisessä pudotuspelissä Lintilä kohtaa Tanskan Jesper Agerbon. Hän totesi, ettei vastaan tulevalla miehellä juuri ole väliä.

- Eipä niitä voi paljon valita, kaikki on kuitenkin voitettava jos aikoo voittaa, Lintilä sanaili.

Sekä naisten että miesten ensimmäisessä pudotuspelissä Suomi kohtaa Tanskan. Piritta Kantola pelaa Anne Sofie Ardalia vastaan ja Lasse Lintilä Jesper Agerboa vastaan.

Muissa miesten peleissä kohtaavat Itävallan Thomas Gross ja Kreikan Dimitrios Karetsos, Norjan Petter Hansen ja Espanjan Jose Estevez sekä Englannin Paul Moor ja Ruotsin Anders Öhman.

Lähteet: YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat