Chicago White Sox baseball-mestariksi

Chicago White Sox juhli keskiviikkona baseballin Yhdysvaltain ammattilaisliigan MLB:n mestaruutta 88 vuoden tauon jälkeen. White Sox vei tämän vuoden mestaruussarjan suoraan neljässä ottelussa, kun Houston Astros ei pystynyt venymään voittoon ainoassakaan finaalissa.

Keskiviikkona White Sox voitti 1-0 Houstonin kotikentällä ja vei world series- loppuottelusarjan voitoin 4-0.

Neljännen loppuottelun ainoan juoksun löi Jermaine Dye kahdeksannessa vuorossa. Dye palkittiin ottelun jälkeen loppuottelusarjan arvokkaimpana pelaajana.

Keskiviikon ottelu oli kahden hyvän syöttäjän näytöstä. Houstonin Brandon Backe ja Chicagon Freddy Garcia pakottivat lyöjät nielemään pettymyksen tunteita, sillä he pitivät ottelun juoksuttomana seitsemän vuoroparin ajan. Vasta Dye onnistui rikkomaan kuparisen.

White Sox oli pelannut syksyn mestaruusotteluissa viimeksi vuonna 1959. Edellisestä mestaruudesta oli vielä huomattavasti pitempi aika, sillä seura oli voittanut tittelin viimeksi vuonna 1917.

Myös Astros oli harvinainen joukkue MLB:n mestaruuskamppailussa. Seura ei ollut 44 vuoden olemassaolonsa aikana aiemmin pelannut loppuotteluissa, ja ensi kerta jätti joukkueen ilman ainuttakaan voittoa. Ammattilaissarjan historiassa 19 joukkuetta on poistunut loppuottelusarjasta voittamatta yhtään peliä.