Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Roberto Luca piti suosikin kurissa

Esa Holopainen saavutti lauantaina ensimmäisen voittonsa Kymenlaakso-ajossa, kun Seppo Suurosen valmentama Roberto Luca johti 3-vuotiaiden lämminveristen suurkilpailua Kouvolassa koko 2 100 metrin matkan. Roberto Luca vei 20 000 euroa ajalla 16,9, joka jää vain kymmenyksen kilpailuennätyksestä.

urheilu

Suosikiksi pelattu Bluehill's Dragon nousi takamatkalta vahvasti, muttei ihan tavoittanut viimeisen kierroksen aikaan 15,2 tullutta Roberto Lucaa. Muut hävisivät kaksikolle paljon.

- Startti meni hyvin ja päästiin suoraan keulaan. Sen jälkeen olin luottavainen, sillä Roberto Luca tuntui koko ajan hyvältä. Se on pienikokoinen, mutta tosi sitkeä menemään, Esa Holopainen kehui.

Kilpailu oli Roberto Lucalle kymmenes. Se on voittanut niistä puolet, mutta lähdöt ovat olleet tähän asti huomattavasti helpompia.

Roberto Lucan valmentaja Seppo Suuronen myös omistaa oriin ja sai näin yhden sulan lisää hattuunsa. Juvalainen on niittänyt menestystä viime vuosina suomenhevosten kanssa. Plakkarissa on tältäkin kaudelta mm. Kriteriumin voitto Cordiittalla.

Esa Holopaisen piti voittaa jo päivän toinen suurkilpailu, vanhempien lämminveristen Kouvola-ajo, Cadazzo Brolinella, mutta Risto Airaksisen valmennettavalla ei ollut paras päivänsä. Laukat pilasivat juoksun jo lähtösuoralla.

Kouvola-ajon 7 000 euron voitto jäi sen sijaan kotiradalle, kun Pekka Korpi luotsasi Isto Kuisman valmentaman Tubberkeyn ensimmäiseksi. Mistään sattumasta ei ollut kysymys, sillä Tubberkey juoksi pitkään toista rataa ilman vetoapua ja vastasi loppuhetkillä vielä avoimen tason Indurin Starille.

Tubberkey oli lähdössä yllättäjä, joita mahtui iltapäivän V75-riviin pelaajien kannalta liian monta. Täysosumia ei löytynyt yhtään.

Formula hankalin merkki

Formula oli vaikein merkki. Kaarlo Ahokkaan ajama Formula kiri tarkan sisäratajuoksun jälkeen ratkaisumetrit vauhdilla ja pudotti johtavan rinnalta hyvin tsempanneen Ventterin Vilin varmasti toiseksi.

B. Helmiina kukisti oriit suomenhevosten avoimessa ryhmäajossa. Reijo Borgströmin tamma hyötyi reippaasta menosta, mikä hyydytti puolestaan johtavan Valkoviirin rinnalle ajautuneen Saran Salaman.

Eero Hakkarainen voitti kahdella suosikilla, joista E.V. Sheeride joutui venymään laukan jälkeen parhaaseensa.

Raviveikkauksen Marinellilla aloittanut Antti Kinnunen onnistui myös kohteiden jälkeen ajetussa lämminveristen alimmassa divisioonassa Josefinen rattailla.

Fama Currit jatkoi huippuesityksiä

Petri Puron valmentama Fama Currit voitti tammojen Breeder's Crown -finaalin lauantaina Bergsåkerissa. Peter Ingves ajoi Ruotsin 4-vuotisikäluokan kuningattaren puolen miljoonan kruunun arvoiseen täysosumaan.

Ingves ei hätääntynyt, vaikka Toamasine ryntäsi johtopaikalle. Hän odotti, kunnes vauhti tasaantui ja ohjasti sen jälkeen Fama Curritin päättäväisesti keulaan. Fama Currit hallitsi juoksua. Se viiletti 2140 metriä aikaan 14,1 ja voitti helposti.

Fama Currit on kilpaillut tällä kaudella 15 kertaa, joista on tullut 13 voittoa. Voittosumma on kaunistunut peräti 4,2 miljoonalla kruunulla.

- Tällaisesta kaudesta ei voi olla kuin ikionnellinen. Voitto tuli tänään varmasti, vaikkei Toamasine hävinnyt paljon. Kotiintulon jälkeen päätämme, aloittaako Fama Currit talvitauon vai kilpailemmeko vielä Ranskassa, iloinen Peter Ingves kertoi.

Örjan Kihlströmin ajama Triton Sund oli paras 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien finaalissa. Se piti tasaisessa maaliintulossa Order By Faxin takanaan.

Malabar Circle Ås kiri voittoon Kultadivisioonassa. Hallitseva Suomen mestari Air Force nousi takapareista hyvin neljänneksi.

Pohjolan kylmäverihevosten kuningas Järvsöfaks otti uransa 131. voiton. Se porhalsi takamatkalta ykköseksi hyvällä ajalla 23,1.

Jarmo Kuisminin omistama Ranunkel nappasi täysosuman Klass I -lähdössä. Björn Goop malttoi odottaa loppusuoraa, jossa Ranunkel nousi terävällä kirillä voittoon.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat