Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Bergqvist vuoden urheilija Ruotsissa

Helsingin MM-voitto nosti korkeus hyppääjä Kajsa Bergqvistin vuoden urheilijaksi Ruotsissa. Ruotsin arvostetuin urheilijapalkinto Svenska Dagbladetin Bragdguldet menee kolmatta kertaa peräkkäin yleisurheilijalle.

urheilu

Vuonna 2003 Bragguldet-palkinnon sai seitsenottelija Carolina Klüft ja viime vuonna palkittiin Ateenan olympiavoittaja korkeushyppääjä Stefan Holm.

Hyvän urheiluvuoden jälkeen Svenska Dagbladetin valintaraadilla oli erittäin vaikea valinta annetaanko palkinto Bergqvistille vai alppilajien maailmanmestarille Anja Pärssonille.

- Heidän välillään oli tiukka kilpailu, totesi valintaraadin sihteeri, Sune Sylvèn, joka luki palkintoperustelut.

- Bergqvist on mitä suurimmalla rohkeudella ja päättäväisyydellä voittanut kaikki esteet ja tehnyt upean paluun voittamalla MM-kultaa.

Bergqvist, 29, oli Ruotsin suuri toivo Ateenan olympiakesänä, mutta kausi meni mynkään. Hän loukkasi akillesjänteensä eikä pystynyt osallistumaan kisoihin. Pitkään epäiltiin kykeneekö hän palamaan kilpakentille.

Tänä vuonna Bergqvist on tehnyt komean paluun, ja voitti kaikki kauden kilpailunsa. Helsingissä Bergqvist voitti maailmanmestaruuden ylitettyään korkeuden 202. Aiemmin Bergqvist on voittanut pronssia Sydneyn olympialaisissa ja vuosien 2001 ja 2003 MM-kisoissa, EM-kultaa 2002 ja hallikisojen MM-kultaa vuosina 2001 ja 2003.

Lähteet: STT-TT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat