Jalkapalloliigan ohjelma valmistuu

Jalkapalloliigakauden 2006 ohjelma valmistuu hyväksyttäväksi liigahallituksessa jo perjantaina 16. joulukuuta. Uusi kilpailupäällikkö Peter Lundström on pannut tuulemaan ja lupaa ohjelman, jonka tavaramerkkeinä ovat ennakoitavuus, seurattavuus, säännöllisyys ja suunnitelmallisuus.

- Kun viime kaudella oli lähes 30 ottelusiirtoa, pelattujen otteluiden määrä saattoi vaihdella eri joukkueilla neljäkin peliä ja välillä oli peräkkäin 3-4 peliä kotona tai vieraissa ja siirtojen myötä jopa enemmän, mutta nyt pyritään selvempään ohjelmaan, Lundström sanoo.

- En kuitenkaan voi luvata siirtojen määrästä mitään, sillä järki pitää olla mukana, jos vaikka MM-kisoihin valmistautuva Brasilia tarjoaa maaottelua toukokuussa.

Liigaottelut pelataan 19. huhtikuuta-28. lokakuuta, ja kauden pidennys on mahdollistanut sen, että suomalaiset eurocupjoukkueet (MyPa, HJK, Haka, Tampere U ja mahdollisesti MIFK) saavat pelirauhan kansainvälisille otteluilleen.

- Elokuun alusta jokaisella on kierroksittain yhtä monta ottelua. Voimme puhua todella nyt kierroksista, ja ottelut ovat "Juhlapäiviä". Sekin on taattu, että kahdella ensimmäisellä ja kahdella viimeisellä kierroksella sekä ennen MM-taukoa kaikilla on sekä koti- että vierasottelu, Lundström selvittää.

Pääpelipäivät ovat torstai ja sunnuntai, mutta varsinkin jälkimmäisen kohdalla lähialueen seurojen kotiotteluita voidaan levittää lauantaille tai maanantaille. Ottelut palautetaan kokeilun jälkeen alkamaan klo 18.30, sillä maalikimaroiden poisjäänti tv-ruudusta koettiin liigassa takaiskuksi. Muutenkin tv-näkyvyyden parantamiseen halutaan panostaa.

- Sekä Nelonen että liiga eivät voineet olla tyytyväisiä viime kauden katsojalukuihin, sanoo liigan toimitusjohtaja Jan Walden.

Muuten Walden on luottavainen kehitysnäkymiin ja uskoo edelleen liigan tavoitteeseen jalkapalloliigan saamiseksi Suomen kiinnostavimmaksi urheilubrändiksi vuoteen 2007 mennessä.

- Ainakin silloin kaikki ihmiset tietävät, että jalkapallo on nousemassa ykköslajiksi tässä maassa, hän pehmentää.

Liigacup pelataan 14 joukkueen kilpailuna kahdessa seitsemän joukkueen lohkossa siten, että lohkopelit ovat 4. helmikuuta.-18. maaliskuuta ja puolivälierät jo viikkoa myöhemmin. Mukaan pääsevät nyt vain kauden 2006 liigamiehistöt.

Rautiainen toivoo Allianssin onnistuvan

Myös liigan ohjelma laaditaan sen mukaan, että joukkueita on 14. Uusi puheenjohtaja Hannu Rautiainen korostaa, että Allianssi ry. on liigan jäsen ja sanoo tietävänsä, että seurassa tehdään paljon työtä, jotta se olisi lisenssikelpoinen tammikuun puolivälissä, kun hakemukset jätetään.

- Toivon, että Allianssi onnistuu tavoitteessaan pelata edelleen liigajalkapalloilua hyvissä olosuhteissa Myyrmäessä.

Toimitusjohtaja Walden huomautti, että Allianssi ry:n on pystyttävä maksamaan ne velat, jotka jäävät kilpailutoiminnasta Allianssi Oy:ltä maksamatta.

Hän ei halua kuitenkaan puhua mitään summista - velkojen määrästä ennen tai jälkeen osakeyhtiön mukaan tulon - koska tiedot ovat kaikki luottamuksellisia.

- Jos Allianssi ei olisi lisenssikelpoinen, päätetään pelaamisesta 13 joukkueella tai lähdetään täydennysmenettelyyn. Tilalle nousevan (ensisijaisesti RoPS, PK-35) täytyy täyttää kaikki kriteerit, Walden korostaa.

Allianssin ensimmäisissä harjoituksissa keskiviikkona oli 17 pelaajaa ilman Henri Sillanpäätä ja Mathias Lindströmiä, jotka toistaiseksi ovat tähynneet ulkomaille.