Allianssin harjoituksissa käy 20 pelaajaa

Allianssin harjoituksissa Timo "Panda" Askolinin johdolla käy 20 pelaajaa, mutta alkuviikon sopuottelu-uutinen ei ole helpottanut Pro Allianssi -liikkeen vetäjän Erkki Salon työtä saada seura taloudellisesti lisenssikelpoiseksi jalkapalloliigaan.

- Toivottavasti hässäkkä ratkeaa mahdollisimman pikaisesti, ja syyllinen paljastuu, sillä tämä juttu on kuin möykky, joka on pysäyttänyt neuvottelut yhteistyösopimuksista, Salo huokaa.

Hän sanoo tietävänsä, että suomalaiset liigapelaajat tekevät kaikkensa voidakseen paljastaa, kuka mahdollisesti on pilannut kaikkien muiden ja koko kotimaisen pääsarjafutiksen maineen.

Salo toivoo voivansa jo ennen joulua tai viimeistään välipäivinä esittää 10 pelaajasopimusta. Nyt niitä on vain kolme. Salo sanoo, ettei ole ollut huolissaan pelaajien saamisesta. Hän on tyytyväinen, kun lisenssipaperien valmiiksi saattamiseen on aikaa tammikuun loppuun.

- Siihen asti teen varmasti töitä, eikä kukaan ainakaan voi sanoa, etteikö olisi yritetty. Pääkaupunkiseudulla riittää pelaajia kolmeen liigajoukkueeseen ja niiden kiinnostaviin paikalliskamppailuihin. HJK oli viime kaudella hyvä esimerkki, miten nuorilla pelaajillakin pärjää liigassa, Salo sanoo.

- Pandalla on 2000-luvun alkuvuosilta niin hyvä tuntemus pääkaupunkiseudun Akatemioista, että saamme kokoon joukkueen lahjakkaista eteenpäin pyrkivistä pelaajista täydennettynä joillakin vanhoilla.

- Tällä hetkellä sopimuspelaajia ovat Toni Ståhl, Patrick Peter ja Mikko Lönnström, mutta harjoituksissa käy paljon lupaavia lähinnä Espoo-taustaisia pelimiehiä, Salo kertoi.

- Vanhoista pelaajista ovat mukana olleet Mikko Simula ja Jarno Tuunainen. Me emme valitettavasti pystyneet lähtemään huutokauppaan, kun Justus Vajanne (MIFK) ja Heikki Pulkkinen (MyPa) saivat paremmat sopimukset kilpailijoilta.

Salo odottaa Mathias Lindströmin paluuta Norjan Fredrikstadista, mutta sanoo Allianssin varautuneen maalivahti Henri Sillanpään lähtöön Hollantiin. Pelaajat ovat pystyneet sanomaan sopimuksensa irti Allianssi Oy:n kanssa, ja seura jää ilman siirtokorvauksia.

- Meillä on korvaava veskari tiedossa Sillanpään tilalle. Muista vanhoista pelaajista Chris Cleaveristä ei ole tietoa, mutta hän lienee matkalla Ruotsiin.