Hyppää sisältöön

Juho Mäkelä siirtyi Heartsiin

Jalkapalloliigan hallitseva maalikuningas, HJK:n Juho Mäkelä siirtyy 3,5-vuotisella sopimuksella Skotlannin Valioliigan Heart of Midlothianin riveihin. Seurat pääsivät sopimukseen siirtokorvauksesta tiistaina ja Mäkelä, 22, puolestaan henkilökohtaisista sopimusehdoistaan.

Mäkelän siirtosummaksi ilmoitetaan 500 000 puntaa eli noin 735 000 euroa.

- Olemme sopimukseen tyytyväisiä. Juho Mäkelän lähtö on tietysti HJK:lle merkittävä menetys, mutta toisaalta hänen omalle uralleen tämä on iso asia. Hearts satsaa voimakkaasti ja seura tähtää korkealle, HJK:n urheilujohtaja Tuomo Saarnio sanoi.

- Siirto on ollut mahdollinen jo pidempään ja olemme varautuneet siihen katsastamalla mahdollisia uusia pelaajia. Mitään konkreettista ei vielä ole, toisaalta uskomme vahvasti myös omiin nuoriimme. Pelaajan lähtö avaa aina näyttöpaikan jollekin toiselle. On toki hyvin mahdollista, että tässä tilanteessa tarvitsemme vahvistusta ulkopuoleltakin.

Saarnion mukaan Mäkelästä saatava siirtokorvaus on merkittävä ja mahdollistaa uuden hyökkääjän hankkimisen. Tarkka summa pidetään seurojen välisenä, eikä sitä kerrota julkisuuteen.

Mäkelä ehti pelata HJK:ssa kolme kautta, joiden aikana hän viimeisteli 66 liigaottelussa 33 maalia. A-maajoukkuetasolla Mäkelä on edustanut Suomea toistaiseksi viisi kertaa, viimeksi Riadin turnauksessa tammikuussa.

Mäkelän uusi seura Heart of Midlothian - eli Hearts - on Skotlannin Valioliigassa Celticin jälkeen toisena. Edinburghilaisseura on panostanut kovasti kuluvaan kauteen ja uusia pelaajia hankittiin tammikuun siirtoikkunan aikana useampia.

.
.