Suora

  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Marigoldille SM-kultaa, Rockettes tiukasti kannoilla

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity voitti muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden sunnuntaina. Mestaruus oli Marigoldille jo viides perättäinen, mutta tällä kertaa voittomarginaali oli tiukin.

urheilu

Valmentaja Anu Oksanen tuumasi, että Jumalattaret-ohjelma oli riittävän hyvä, ja joukkue aloittaa keskittymisen maaliskuun lopun MM-kisoihin hyvillä mielin.

- Luistellessa oli hyvä fiilis. Mukana oli muutamia pieniä teknisiä virheitä, jotka korjaamme MM-kilpailuihin mennessä, kommentoi joukkueen kapteeni Sini Aarnio.

Hopealle sijoittu Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Joukkue selvisi ainoana seniorijoukkueena vapaaohjelmastaan ilman kaatumisia ja voittikin Voodoo-ohjelmallaan vapaaohjelmaosuuden. Kokonaiskilpailun ratkaisi kuitenkin lopulta lauantainen lyhytohjelma.

Valmentaja Kaisa Nieminen harmitteli, että kisan ratkaisi tekninen asiantuntija. Tällä hän viittasi vielä uomiaan hakevaan uuteen arviointijärjestelmään.

- Jäällä oli nautinnollista luistella ja fiilis oli rento, totesi Rockettesin kapteeni Inna Sareneva.

Pronssia otti Helsingfors Skridskoklubbenin Team Unique, jonka vapaaohjelmaan mahtui harmilliset kolme kaatumista ja epäonnistunut nosto.

Marigold IceUnity ja Rockettes lähtevät edustamaan Suomea MM-kilpailuihin Prahaan. Suomen Taitoluisteluliitto julkisti valinnat sunnuntaina SM-kilpailujen jälkeen.

Junioreissa Helsingin Luistelijoiden Musketeers otti kultaa. Muskettisoturit-teemaan luisteltu ohjelma oli rauhallinen ja viimeistelty, muutama virhe mahtui joukkoon. Joukkue on Suomen toinen edustaja ensi viikonloppuna Helsingissä luisteltavassa junioreiden World Challenge Cupissa.

Hopealle ylsi toinen WCC-edustaja, Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic tyylikkäällä Aamiainen Tiffanylla -ohjelmallaan. Kolmanneksi sijoittui viikonlopun yllättäjä, Joensuun Katajan Les Miracles.

Mestaruus oli Musketeersille jo neljäs perättäinen. Jo monen vuoden ajan jatkunut pääkaupunkiseudun joukkueiden kärkirintama saatiin kuitenkin vihdoin rikottua, kun viidenneksi taisteli Lahden Taitoluistelijoiden Team Estreija.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat