Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Suomen joukkueet kultajahtiin muodostelmaluistelussa

Suomen kaksi joukkuetta, Team Fintastic ja Musketeers lähtevät tavoittelemaan kultamitalia perjantaina alkavissa junioreiden muodostelmaluistelun epävirallisissa MM-kilpailuissa.

urheilu

Suomen miesmaastohiihtäjien kaltaista puhetta joukkueiden kultapuheet eivät ole, sillä viidestä mahdollisesta kullasta neljä on tullut Suomeen.

Joukkueista Fintastic on tällä kaudella ollut vahvempi, mutta viime viikonloppuna Musketeers voitti junioreiden SM-kultaa. Kärkisijoista suomalaisten kanssa kamppailevat Saksan, Yhdysvaltain, Kanadan ja Venäjän joukkueet. Kaikkiaan epävirallisiin MM-kisoihin osallistuu 19 joukkuetta 14 maasta.

Musketeers ohitti SM-kisoissa kilpailijansaMusketeersin valmentaja Anu Oksanen sanoi tiistaina, että joukkue on koko kauden ollut jäljessä Fintasticia. SM-kisoissa joukkue viimein ohitti tiukan kilpailijansa. Tällä kaudella poukkoillut tuomarilinja huolestuttaa Oksasta.

- Aina ei tiedä mistä pisteitä lasketaan. Tällä kaudella arvostelulinja on ollut pahasti haussa, Oksanen sanoi. Fintasticin valmentaja Kaisa Nieminen on samoilla linjoilla.

- Muutokset arvostelussa ovat rikkoneet kautta. On harmi, että koko kausi menee uusiin sääntöihin tottumiseen.

Molempien suomalaisjoukkueiden kapteenit myöntävät, että poukkoileva tuomarityöskentely on vaikeuttanut luistelua.

- Linja on opettanut varovaiseksi. Alkukaudesta sitä oli ihan huuli pyöreänä, Musketeersin kapteeni Virva Immonen sanoi.

- Tuomarityöskentely on ollut ihan mielenkiintoista. En ole täysin siitä perillä, Fintasticin kapteeni Linda Niemi kertoi.

Epäviralliset MM-kilpailut alkavat perjantaina, jolloin luistellaan lyhytohjelmat. Lauantaina ovat vuorossa vapaaohjelmat.

Muskettisotureita ja aamiainen Tiffanylla

Suomalaisjoukkueiden vapaaohjelmat poikkeavat toisistaan melkoisesti. Oksanen on suunnitellut Musketeersille ohjelman, jossa joukkue esiintyy muskettisotureina.

- Tämä on Musketeersin kymmenes vuosi, joten ohjelman teema oli helppo valinta. Olen äärimmäisen tyytyväinen ohjelmaan, Oksanen sanoi.

Fintastic vastaa kilpailijansa haasteeseen omalla Aamiainen Tiffanylla -aiheella.

- Vapaaohjelma istuu tämän kauden Fintasticille todella hyvin. Yleisö on myös tykännyt ohjelmasta paljon, Nieminen sanoi.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat