Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Jääkiekkokierros

Salmelaisen riehumisesta esitutkinta

Hämeenlinnan poliisi on aloittanut esitutkinnan torstaina pelatun Hämeenlinnan Pallokerhon ja Helsingin IFK:n välisen jääkiekkoilun SM-liigaottelun välikohtauksesta.

urheilu

Kaukalosta poistettu HIFK:n hyökkääjä Tony Salmelainen paiskasi pelaaja-aitiosta poistuessaan roskasaavin, joka osui oman joukkueen linja-autonkuljettajan päähän.

- Koska teko tapahtui pelitilanteen ja kaukalon ulkopuolella, päätimme tutkia asian perusteellisesti, kertoi ylikonstaapeli Ilkka Iivari Hämeenlinnan poliisilaitokselta. Poliisi tutkii tapahtumaa pahoinpitelynä.

Autonkuljettajalta murtui nenä ja katkesi kaksi hammasta. Lisäksi hän sai haavoja silmäkulmaan ja nenään. Mies toimitettiin aluksi Kanta-Hämeen keskussairaalaan ja edelleen kotipaikkakuntansa Espoon sairaalaan.

- Keskustelimme perjantaiaamuna puhelimitse. Hän vaikutti hyvävoimaiselta ja on jo päässyt sairaalasta, kertoi ylikonstaapeli Iivari.

Vastoin julkisuudessa olleita tietoja poliisi ei vielä ole kuullut Tony Salmelaista. Hämeenlinnan poliisi postittaa kuulustelupyynnöt Espoon poliisille. Myös Salmelainen asuu Espoossa. Poliisitutkinnan jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan Hämeenlinnan syyttäjänvirastoon.

Jääkiekkoilun SM-liigan pistepörssiä johtava Salmelainen sai ensin kahden minuutin rangaistuksen ja tulistuttuaan pelirangaistuksen. Roskapöntön heitto johti vielä ottelurangaistukseen, josta seuraa automaattisesti vähintään yhden ottelun pelikielto.

SM-liigan kurinpidosta vastaava Jarmo Muukkonen ei perjantaina ollut tavoitettavissa.

- Hän harkitsee asiaa, eikä vastaa puhelimeen, SM-liigan yhteysjohtaja Kai Tervonen sanoi.

Liigassa odoteltiin vielä perjantaina Tervosen mukaan tapahtumaan liittyvää videonauhaa sekä muuta materiaalia ja muun muassa otteluvalvojan ja erotuomarin lausuntoja. Yli kolmen ottelun pelikiellosta päättää kurinpitoryhmä.

- Tällä hetkellä varmaa on se, että Salmelainen ei pelaa sunnuntain HIFK-Ilves-ottelussa, yhteysjohtaja Tervonen kertoi.

Lähteet: STT-YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat