1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hintikka piste-ennätykseen salibandyliigassa

Espoon Oilersin Jaakko Hintikka teki miesten salibandyliigassa yhden kauden piste-ennätyksen. Kaksi maalia ja neljä syöttöpistettä runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Lappeenrannan NST:tä vastaan lauantaina nostivat Hintikan kauden saldoksi 33 ottelussa 48+60=108.

Edellinen ennätysmies oli Mika Kohonen, joka ylsi vuosi sitten Jyväskylän Happeen paidassa lukemiin 35+68=103. Tällä kaudella Kohonen edustaa Ruotsin Elitserienin Storvreta IBK:ta.

Oilersin Tero Tiitu takoi yhden kauden maaliennätyksen, kun hän teki lauantaina NST:n verkkoon viisi maalia ja syötti kaksi. Tiitun kauden saldo on 63+41=104. Edellinen yhden kauden maaliennätys oli Sami Nymanin nimissä. Hän teki viime kaudella Tampereen Classicille 60 maalia.

Tiitusta tuli samalla Kohosen ja Hintikan jälkeen salibandyhistorian kolmas mies, joka on ylittänyt 100 pisteen haamurajan yhdellä kaudella.

Salibandyliigan runkosarja pakettiin

Salibandyliigan runkosarja pelattiin lauantaina päätökseen, ja pudotuspelit alkavat ensi viikonloppuna. Kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa puolivälieriin, joiden otteluparit ovat Espoon Oilers - Tapanilan Erä (Helsinki), SSV (Helsinki) - Oulun Luistinseura, Josba (Joensuu) - Classic (Tampere) ja FT Trackers (Hämeenlinna) - Gunners (Tampere).

OLS nousi päätöskierroksella seitsemänneksi ohi Tapanilan Erän, kun se otti helsinkiläisistä jo kauden kolmannen jatkoaikavoittonsa maalein 7-6. Voitto nosti oululaiset Erän kanssa tasapisteisiin ja keskinäisten otteluiden perusteella edelle.

SPV ja NST aloittavat kesäloman, mutta HIFK:n ja Happeen osana on karsia liigapaikoistaan I divisioonan kolmanneksi ja neljänneksi parhaita joukkueita vastaan. Salibandyliiga laajenee ensi kaudeksi 14 joukkueeseen, joten I divisioonan kaksi parasta nousee joka tapauksessa pääsarjaan.