1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

ToPo tarvitsee urotekoja LrNMKY:tä vastaan

Hallitseva Suomen mestari vastaan sarjanousija. Siinä mustavalkoiselta vaikuttava asetelma, kun Korisliigan runkosarjan kolmonen Lappeenrannan NMKY kohtaa puolivälierissä Torpan Pojat Helsingistä.

Asetelma saattaa olla kuitenkin hämäävä. Siitäkin huolimatta, että jo viidettä kautta peräkkäin playoff-peleissä mukana oleva Namika vei ToPoa runkosarjassa otteluvoitoin 3-1.

- Mutta voittamassaan tv-ottelussa ToPo vei puolestaan meitä kuin lapasta. Pääsarja ei ole ollut 2000-luvulla vielä koskaan näin tasainen, muistuttaa Etelä-Karjalan koripalloylpeyttä viimeistä kauttaan valmentava Mika Turunen.

- Kaikki on mahdollista, mutta kuvitelkaa sitä tilannetta, että LrNMKY putoaisi tässä vaiheessa pelistä pois, korostaa puolestaan ToPon valmentaja Pekka Salminen.

Paineita heitetään surutta suuntaan ja toiseen, kuten tapoihin kuuluu. Pelit ratkaistaan kentällä, mutta sähköinen playoff-ilmapiiri ladataan valmiiksi jo ennen ensimmäistäkään ylösheittoa.

“LrNMKY on kaikkea sitä, mitä ToPo ei ole”

- Tietenkin lähdemme voittamaan Lappeenrantaa. Olemme tehneet tämän kauden kuluessa jo aikamoisia urotekoja, viittaa Salminen ToPon selviytymistaisteluun synkän ja loputtomalta vaikuttaneen loukkaantumissuman puristuksessa.

Tilanne on edelleen päällä. - Maurizio Pratesin, John Thomasin ja Jukka Katajan mahdollisuudet pelata lauantaina ovat fifty-fifty.

Pratesi on kärsinyt vihoittelevasta akillesjänteestä, Thomas teloi varpaansa Kouvolassa ja Katajaa on vaivannut vuorostaan poskiontelontulehdus.

Euroopan haastajacup mukaan laskettuna kuluvalla kaudella jo 71 ottelua pelannut LrNMKY valmistautuu puolivälieräsarjaan fyysisesti ja Turusen sanojen mukaan ennen kaikkea henkisesti valmiilla ryhmällä.

Kotietua hanakasti tavoitellut ja siinä myös onnistunut Turunen odottaa, että ainakin Pratesi ja Thomas touhuavat lauantaina Lappeenrannan Urheilutalon parketilla.

- ToPo on erittäin hyvin valmennettu joukkue, jolla on esittää vahva aloitusviisikko. Pratesi ja Thomas pystyvät koviin henkilökohtaisiin ratkaisuihin ja Roland Yates, Harri Hohteri sekä Ville Tuominen ovat hyviä roolipelaajia. Lisäksi ToPon penkiltä löytyy heittovoimaa.

- LrNMKY on iso, vahva ja nopea joukkue. Ammattilaisjoukkue LrNMKY on siis kaikkea sitä, mitä ToPo ei ole, vastaa Salminen, jonka rivejä rokottavat myös armeija ja ylioppilaskirjoitukset.

- Lähdemme pitämään puolivälierissä hauskaa voitto mielessä, sekä samalla palkitsemaan nuoria pelaajiamme ja kannattajiamme, jotka ovat jaksaneet tukeameitä vaikeillakin hetkillä, jatkaa Salminen.

LrNMKY kääntää eurokorien kokemukset vahvuudekseen

Vuonna 2005 tuplamestaruuden voittanut LrNMKY harjoittelee ja keskittyy kotimaisen sarjan huipennukseen kolmatta täysipainoista viikkoa raskaan haastajacupin jälkeen.

- Vaikka europelit väsyttivät joukkuetta niin fyysisesti kuin henkisestikin, niin uskon ja odotan, että pystymme kääntämään nämä kokemukset eduksemme.

- Ainakaan mahdollinen otteluruuhka ei tule meille yllätyksenä, painottaa Turunen, jonka mukaan LrNMKY ei lähde ykkykkössuosikkina Pantteri-patsaan metsästykseen.

- Joensuun Kataja dominoi runkosarjaa.