Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marigoldille kolmas muodostelmaluistelun MM-kulta, Rockettesille pronssia

Helsinkiläinen Marigold IceUnity ei antanut muille sanan sijaa muodostelmaluistelun MM-kisoissa Prahassa, vaan voitti kultaa pistein 197,29. Kisaa jo perjantain lyhytohjelman jälkeen niukasti johtanut Marigold kasvatti lauantaina eroa ja jätti hopealle jääneen Ruotsin Surprisen selkeästi taakseen.

urheilu

Surprise menetti kultataistelun, kun peräti viisi joukkueen luistelijaa kaatui vapaaohjelmassa. Surprise sai kaikkiaan 188,57 pistettä.

Marigoldille maailmanmestaruus oli jo kolmas. Aikaisemmat tulivat vuosina 2002 ja 2004.

Viime kaudella MM-pronssille jääneen Marigoldin kausi on ollut vaihteleva. Joukkueella on ollut vaikeuksia saada ohjelmansa elementit sellaisiksi, ettei niissä synny arvioinneissa tulkinnan varaa.

- Teimme koko kauden kovasti töitä tähtäimenä Praha ja MM-kisat. Kauteen sisältyi paljon muutoksia ohjelmissa, sillä yritimme tosissamme tehdä töitä ohjelman elementtien vaikeustasojen kanssa, valmentaja Anu Oksanen kertoi.

Suomen kakkosjoukkue Rockettes täydensi hienon suomalaistuloksen MM-pronssilla yhteispistein 180,32. Joukkue oli lyhytohjelman jälkeen vasta kuudentena, mutta nousi hienolla vapaaohjelmatuloksellaan palkintopallille.

Mitalista huolimatta joukkueen tunnelmat olivat hieman apeat. Rockettesin tavoitteena oli kirkastaa viime vuoden hopea kullaksi.

- Eilisen (perjantain) tilanteen jälkeen joukkueelta nähtiin tänään hyvä tsemppaus. Jos tilanne olisi ollut toinen, joukkue olisi saanut vielä enemmän itsestään irti, mutta hyvä näinkin, sanoi joukkueen valmentaja Kaisa Nieminen.

- Meillä oli unelma ja se oli maailmanmestaruus. Meillä oli myös tavoite: luistella hyvin. Tavoite täyttyi, unelma ei, hän totesi.

Lähteet: STT-YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat