Suora

  • Urheiluruutu

Markus Pöyhönen hymyilee taas juoksuradallakin

Pikajuoksija Markus Pöyhösen, 27, viime kausi oli melko takkuinen. Muun muassa takareiden kireyden kanssa tuskaillut juoksija vihjaili välillä jopa lopettamisella. Uuden kesän kynnyksellä Pöyhönen kuitenkin vakuuttaa, että virtaa riittää yhä harjoittelemiseen ja kilpailemiseen.

urheilu

- Kun tulee uusia asioita elämässä, niin se antaa virikettä myös tähän juoksuhommaan. Tuossa oli tuo tanssihomma (tv:n suosittu tanssiohjelma), niin sekin antoi uuden säväyksen tekemiseen. Vähän eri kantilta kun saa ajatella asioita, niin se piristää, Pöyhönen hymyili tiistaina pikaviestimaajoukkueen leirillä Espoossa.

Ilman ongelmia Pöyhösen valmistautuminen tärkeään kauteen ei ole kuitenkaan sujunut. Hän joutui jättämään hallikauden kesken nilkkakivun takia. Nyt Pöyhönen on pystynyt juoksemaan normaalisti parin viikon ajan. Pöyhösellä oli rasitusperäinen vamma jalkapöydän veneluussa, mutta sprintteri kertoi tiistaina, että kipuja ei enää ole.

- Lihakset ovat hieman tiukemmat oikealta puolelta, mutta olen pystynyt juoksemaan kovemmallakin alustalla, mikä kertoo siitä, että nilkan pitäisi kestää, Pöyhönen pohti.

- Nilkkavamma johtui luultavasti siitä, että käytin liian kovia piikkareita, Pöyhönen sanoi.

Pöyhösen harjoittelua on muutettu edellisiin kausiin nähden siten, että palauttavien harjoitusten ja venyttelyn määrää on lisätty.

- Paikat ovat paremmin auki kuin aikaisemmin. Pitää vain jaksaa venytellä. Joskus pitkien venytysten tekeminen maistuu vähän puulta, Pöyhönen totesi.

Penn Relays -viestikilpailu edessä

Pöyhönen matkaa pikaviestimaajoukkueen kanssa harjoitusleirille Yhdysvaltain Orlandoon ensi viikon alussa. Harjoitusmatka huipentuu 29. huhtikuuta Philadelphiassa juostavaan Penn Relays -pikaviestikilpailuun. Tapahtumaan odotetaan yli 50 000 katsojaa. Suomalaisten lisäksi kisassa pinkovat muun muassa kolme joukkuetta Yhdysvalloista, Jamaikan, Saksan ja Britannian joukkueet.

- Toivottavasti siitä leiristä tulee ehjä kokonaisuus ja saamme tehtyä hyvää treeniä. En tiedä mihin olisin siellä juostavassa kisassa tyytyväinen. Liikoja ei kannata odottaa, suomalaiset eivät ole terävimmässä vireessä näin keväällä, Pöyhönen sanoi.

- Kuitenkin hyvä homma, että päästään hiomaan vaihtoja yhdessä. Se on samalla sellainen hengenluontireissu, Pöyhönen jatkoi.

Ei saa asettaa rajoja

Pöyhösen tämän vuoden päätavoite on luonnollisesti elokuussa Göteborgissa käytävät yleisurheilun EM-kilpailut. Edellisissä EM-kilpailuissa vuonna 2002 Pöyhönen sijoittui 100 metrillä viidenneksi ja nousi suuren yleisön tietoisuuteen kotimaassa.

- EM-kisoista haen finaalipaikkaa sekä sataselta että pikaviestistä, Pöyhönen sanoo napakasti.

Entäs se kesän aikatavoite?

- Kyllä se jotain 10,2 pitää olla. Toisaalta liian tyytyväinen johonkin tiettyyn aikaan ei saa kuitenkaan olla, rajoja ei saa oikeastaan asettaa. Pitää vain tehdä asiat mahdollisimman oikein, mikä johtaa sitten huipputuloksiin, Pöyhönen pohti.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat