Suora

  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kataja karkasi vaisulta LrNMKY:ltä

Kovan kotijoukkueen maineessa oleva Kataja käynnisti koripallon SM-finaalit kukistamalla hallitsevan mestarin Lappeenrannan NMKY:n Joensuun Areenassa selvästi numeroin 75-59 (41-25).

urheilu

LrNMKY aloitti ottelun terävästi siirtyen viiden minuutin jälkeen 16-8 -johtoon, mutta toinen neljännes oli eteläkarjalaisille kauden synkin.

Namika sai aikaan mustalla kymmenminuuttisellaan vain vaivaiset neljä pistettä Katajan 22:ta vastaan. Kotijoukkue ehti takoa neljännesten molemmin puolin tylyn 29-0 -jakson, ennen kuin vieraat saivat korin aikaan 19. minuutilla.

Siitä tyrmäyksestä ei Lappeenranta toipunut enää koskaan.

"Toista tällaista ottelua ei enää nähdä"

  • Heitto ei tippunut, turhauduimme ja Kataja sai hurmoksen päälle. Se oli siinä vaiheessa vähän kuin isät vastaan pojat -peliä, kertasi yhdessä Mika Turusen kanssa LrNMKY:n valmentajana toimiva Lassi Tuovi ottelun taitekohtaa.

Katajan valmentaja Timo Heinonen myönsi hänkin, että avausfinaali oli ihmeellinen peli.

- Ei se irtiotto ollut yksinomaan meidän hyvyyttämme. Vastustaja ei yksinkertaisesti saanut laukauksia sisään.

- Mutta nyt tilanne on varmasti nollattu molemmissa leireissä. Tuskinpa tässä finaalisarjassa tullaan enää toista tällaista ottelua näkemään, painotti Heinonen suunnaten samalla katseensa sunnuntain kohtaamiseen Lappeenrannassa.Kataja voitti ensimmäisen finaalin levypallot ratkaisevasti 46-32.

- Kataja vei ison tukun helppoja levyreitä. Hyökkäyksemme ei liikkunut ajoittain lainkaan, joten Katajan ei tarvinnut suuremmin sulkea pelaajiamme tilanteista, harmitteli Tuovi.

Sami Lehtoranta nappasi Katajan levypalloista 11 ja heitti edelleen kovalla prosentilla 24 pistettä. Lehtorannan 14:stä kahden pisteen heitosta kymmenen lävisti korirenkaan.

Tarkkakätinen Alex Wesby rankaisi Lappeenrantaa tehoin 21/8.

Virtasen ja Riihelän heittopeli vaisuaKatajan pelintekijä Petri Virtanen raatoi kentällä 37 minuuttia, joiden aikana hän heitti kolme pistettä ja noukki yhtä monta levypalloa.

Seitsemän koriin johtanut syöttöä tarjoilleen Virtasen heittopeli oli voitosta huolimatta poissa jengoiltaan, sillä yhteensä 14 pelitilanneheitosta vain yksi kolmonen putosi pussiin. Virtanen yritti kaaren takaa kymmenen kertaa.

- Virtanen loukkasi viimeisessä välieräottelussa Lahtea vastaan nilkkansa, joka on vaivannut häntä edelleen. Pete liittyi harjoituksiimme vasta torstaina. Vaikka miehen heitto ei tällä kertaa kulkenutkaan, niin pelinjohto oli jälleen mallikasta, painotti Heinonen.

LrNMKY:n suuri yksinäinen oli Jussi Kumpulainen 31 pisteellä ja viidellä levypallolla. Ison miehen pisteistä 12 syntyi kolmoskaaren takaa.

- Kun Kumpulainen otettiin vaihtoon, kukaan ei uskaltanut ottaa enää roolia kentällä. Tyydyimme vain kaukoheittoihin ja tulos oli tämä, totesi Tuovi.Vieraiden toiseksi tehokkain pelaaja, kokenut kapteeni Andre Foreman joutui jo tyytymään kymmeneen pisteeseen.

Kahdeksan levypalloa kahminut Pasi Riihelä pelasi 28 minuuttia, mutta heitti vain neljä kertaa ja nekin kaikki ohi. Ympäripyöreä nolla pistesarakkeessa on kaikkea muuta kuin tuttua Riihelää.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat