Sydänmaa paralympiakomitean puheenjohtajaksi

Suomen Paralympiakomitean uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle on valittu Vesa Sydänmaa. Tällä hetkellä Sydänmaa toimii Invalidien Urheiluliiton (SIU) hallituksen puheenjohtajana, mutta hän jättää tehtävänsä SIU:ssa uuden nimityksensä jälkeen.

Sydänmaa on pelannut pyörätuolikoripalloa Lahden NMKY:ssä vuodesta 1988 lähtien, ja maaottelukokemusta hänellä on lajista yli 150 ottelun verran. Vuodesta 1986 lähtien hän on toiminut SIU:n oto-kouluttajana ja ollut mukana SIU:n koulutuksen ohjausryhmässä.

- Tavoitteeni on kehittää ja viedä vammaishuippu-urheilua vauhdikkaasti eteenpäin hyvässä yhteistyössä lajiliittojen ja vammaisurheilujärjestöjen kanssa, kertoi Sydänmaa tavoitteekseen uudessa tehtävässään.

Paralympiakomitean vuosikokouksessa valittiin lisäksi paralympiakomitean varapuheenjohtajaksi Ringa Junnila (Suomen kehitysvammaisten liikunta ja urheilu).

Hallitukseen valittiin jäseniksi Risto Aarrekivi (Ampumaurheiluliitto), Markku Möttönen (Näkövammaisten keskusliitto), Harri Ivonen (Näkövammaisten keskusliitto), Jukka Viitasalo (Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus) ja Allan Pynnönen (Suomen Invalidien urheiluliitto).