Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Juha Pajuoja Ässien valmentajaksi

Jääkiekon SM-liigassa hopealle yltänyt Ässät ilmoitti maanantaina vihdoin virallisesti ensi kauden uuden päävalmentajansa. Lukkoon siirtyneen Mika Toivolan suuriin saappaisiin astuu 39-vuotias Juha Pajuoja, joka toimi viime kaudella Kari Elorannan kakkosmiehenä Ilveksessä.

urheilu

- Kova haastehan tämä tietysti on loistavan kauden jälkeen. Liigavalmentajan vakanssi on ollut tavoitteeni jo jonkin aikaa. Nyt kun siihen tarjoutui mahdollisuus, tartuin tilaisuuteen erittäin mielelläni, Pajuoja toteaa.

Pajuoja kertoo saaneensa kauden päätyttyä runsaasti viestejä siirtymisestään Ässiin.

- Viestien sanoma oli, että helppohan sinun on lähteä Ässiin, kun ei tarvitse ensi kaudeksi parantaa kuin yhdellä pykälällä, Pajuoja nauraa.

Forssan Palloseuran vastuuvalmentajaksi siirtyneen Karri Kiven tilalle kakkosvalmentajaksi on nimetty paluun jääkiekkokuvioihin tekevä Jari Härkälä, joka on valmentanut välillä kaukalopallon Suomen mestarijoukkuetta Porin Kärppiä.

Pajuoja on tyytyväinen, että hänelle tuttu Härkälä ja loistavaa työtä taustavalmentajana tehnyt Pasi Kaukoranta ovat hänen apunaan. Ässien ronski pelityyli on Pajuojan mieleen.

- Uskon, ettei pelityyli hirveästi muutu. Fyysisyys pitää säilyttää, mutta nollatoleranssi voi tietysti tuoda mukanaan ongelmia.

- Ainahan uusi valmentaja tuo jotain uutta. Porilaisen hulluuden sijaan toivoisin joukkueen omaksuvan annoksen porilaista pirullisuutta. Se vaatii pelaajilta ison annoksen älykkyyttä, Pajuoja arvioi.

Ässien tämän hetken pelaajalistalla on 25 sopimuspelaajaa. Joukossa on paljon nuoria.

- Se on hyvä. Kulunut kausi osoitti, ei yksinomaan Ässissä, että kun nuorille uskaltaa antaa vastuuta, se vie myös eteenpäin. Ei ikä saa ratkaista, Ilveksen A-nuoret kaudella 2004-2005 Suomen mestariksi valmentanut Pajuoja toteaa.

Ässien A- ja B-nuorissa on Pajuojan mukaan hyviä lahjakkuuksia. Hän lähtee siitä, että nuorilla on Ässissä mahdollisuus kehittyä niin hyviksi pelaajiksi, ettei heidän tarvitse siirtyä muualle yltääkseen aikanaan NHL-tasolle.

Ässät aloitti ensimmäisen seitsemän viikkoa kestävän harjoitusjaksonsa maanantaina.

Lähteet: STT

Suosittelemme

Tuoreimmat