1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lippo koulutti entisiä pelaajiaan

Ilmassa oli jännitystä Oulun Raksilassa normaalia enemmän, kun Lippo kohtasi pesäpallo-ottelussa Kouvolan Pallonlyöjät. Tunnelmaa nostivat neljä ex-lippolaista, jotka vaihtoivat täksi kaudeksi KPL:n riveihin. Vastaanotto oli heille kuitenkin tyly, kun Oulu vei pelin 2-0 (1-0, 5-0).

Kouvolan jääminen nollille selittyy surkealla vaihtopelillä. Koko ottelussa joukkue sai juoksutettua miehen kolmoselle vain kuusi kertaa ja näistäkin päästiin kotiutusta yrittämään vain neljästi.

Avausjakso oli tiukka ja se ratkesi toisessa vuoroparissa tulleeseen ainoaan juoksuun. Marko Pelkonen löi kolmospolttaja Sami Karjalalle, joka palautti pallon vaikeasti lukkarin jalkoihin. Stefan Sburaturan kauhaisu ei jättänyt palloa räpylään ja Lippo juhli jaksovoittoa.

Toisella jaksolla kotijoukkue ratkaisi niin ikään toisessa lyöntivuorossaan. Joukkue teki yksitellen neljä "tikkiä" ja jakso oli ohi.

Ensin Ari Nyrhinen löi Markus Meriläisen räpylän alta ja heti perään Sburatura antoi lautasväärällä ja matalalla vapaataipaleen kotiin. Päivä ei tosiaan ollut Kouvolan lukkarin, sillä neljännessä juoksussa mies kauhoi jälleen tyhjää.

Voittajat loistivat tasaisuudellaan. Peräti 10 miestä saalisti vähintään kolme kärkilyöntiä joukkueen suurimman saaliin ollessa Pasi Pohjolalla (6/9). Tasaisuus näkyi myös kolmostilanteissa.

Kouvolan riveistä ei paljon valopilkkuja löytynyt. Jokerina häärännyt Antti Järvinen sai kohtuullisen tuloksen (5/6), ja pelikiellosta vapautunut Sami Parttimaa pompotti hänkin vähät tilanteensa hienosti (3/4).

Vimpeli voitti

Vimpelin Veto pääsi viimeisenä pois nollakerhosta, kun se kävi hakemassa paikallispisteet Koskenkorvalta jaksoin 1-0 (1-1, 6-4).

Toisella jaksolla vieraat hallitsivat jaksoa alusta alkaen, vaikka Jere Dahlström kotiuttikin kahdesti käyttäen Koskenkorvan hetkellisesti 4-3 johdossa. Vimpelin kolme lisäjuoksua tiesivät voittotilin aukeamista.

Häviäjistä Dahlström tuplasi kauden lyötynsä nyt kuuteen juoksuun. Veli-Pekka Yli-Hirvelä rynnisti mainiosti kentälle (6/8) ja jokeri Janne Rauhalakin saalisti lyödyn ja neljä kärkilyöntiä.

Vedon tärkein mies oli Tahkosta täksi kaudeksi Vimpeliin siirtynyt Timo Rantatorikka, joka löi juoksun joka kerta kolmesta yrityksestään. Kärki Tuomo Lönnmark oli myös hyvin esillä. Kentälle meno onnistui, muutama hyvä vaihto (6/10) sekä lyöty ja kaksi tuotua jäivät palkintoraadilta huomioimatta.