Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dynamot loisti MM-alkukilpailussa

Ennakkosuosikit pitivät pintansa joukkuevoimistelun MM-kisojen alkukilpailussa Tampereella. Olarin voimistelijoiden Dynamot ei pettänyt yleisöään ja oli ykkönen pistein 18,75. Viime vuoden maailmanmestari Venäjän Roxett saalisti 18,05 pistettä ja oli kolmas. Toiseksi nousi hieman yllättäen Bulgarian maajoukkue pistein 18,35.

urheilu

Kun Dynamot esitti upean suorituksensa, yleisö suorastaan villiintyi. Sadat pienet Suomen liput hulmusivat ja hallissa oli meteliä enemmän kuin Tapparan ja Ilveksen paikallisottelussa koko kaudella yhteensä.

Esityksen musiikkina oli kaunis Myrskyluodon Maija ja ansiokkaan koreografian on laatinut Antton Laine. Tyttöjen suorituksesta paistoi esittämisen riemu ja kun tekniikkakin oli kunnossa, Dynamot on lauantain loppukilpailussa MM-suosikki.

Toki Venäjän Roxett ja Bulgarian yllättäjäjoukkue ovat vaarallisia vastustajia. Dynamot on voittanut maailmanmestaruuden jo kolme kertaa vuosina 2002-2004. Viime vuonna joukkue ei ollut MM-taistossa mukana ja kulta meni Venäjälle.

Myös Suomen ja Vantaan voimisteluseuran Frida esitti ehjän ja kauniin ohjelman. Musiikiksi esitykseen on valittu Apocalyptican Bittersweet. Suoritus riitti loppukilpailupaikkaan ja sijoitus oli semifinaalissa kuudes pistein 17,50.

Alkukilpailu käytiin Tampereella Hakametsän jäähallissa runsaslukuisen yleisön edessä. Tampereen kaupunki kuhisee tämän viikonlopun nuorista voimistelijoista, sillä Suomen Voimisteluliitto Svoli viettää kaupungissa suurta kesätapahtumaa ja siihen osallistuu peräti runsaat 11 000 voimistelun aktiiviharrastajaa.

Kisoihin ottaa osaa yhdestätoista maasta 26 joukkuetta. Suomi isäntämaana ja Venäjä hallitsevana maailmanmestarina sai mukaan neljä joukkuetta. Lauantain loppukilpailuun pääsi 10 joukkuetta ja sääntöjen mukaan finaalissa on kahden joukkueen maakiintiö.

Loppukilpailuun pääsivät Suomen Dynamot, Bulgarian maajoukkue, Venäjän Roxett, Venäjän Oscar, Viron Piruett, Suomen Frida, Viron Janika, Itävallan Tanzfabrik, Espanjan Inefc Barcelona ja Tshekin Team A.

Dynamot-joukkueen valmentaja Anneli Laine-Näätänen sanoi, että maailmanmestaruus on joukkueen ainoa tavoite. Lauantaina nähdään, juhliiko Dynamot historiansa neljättä MM-kultamitalia.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat