Suora

  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Suomi tippui superliigasta

Suomen miesten yleisurheilujoukkue tippui Euroopan cupin superliigasta. Suomi sijoittui superliigassa Malagassa yhdeksänneksi eli viimeiseksi. Euroopan cupin voitti Ranska. Suomalaisista parhaiten torstaina suoriutui keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, joka voitti lajinsa tuloksella 85,30. Toiseksi kiskaisi Venäjän Sergei Makarov.

urheilu

Vasemmalta voimakkaasti sivuvastaisena puuskittain puhaltanut tuuli oli myrkkyä Pitkämäelle vuosi sitten Helsingin MM-kilpailuissa ja vaikeuksia se aiheutti nytkin. Ensimmäinen heitto kantoi 80,49 ja toinen ainoastaan 78,39.

Kolmannella heitollaan Pitkämäki osoitti kypsyneensä hallitsemaan myös teknisesti vaikeat olosuhteet ja kiskaisi lähes kolme metriä Makarovia pidemmälle. Kaikki muut kilpailijat jäivät vaatimattomiin alle 80 metrin tuloksiin.

- Lämmittelyssä jo näki, että tänään on tavoitteena voitto eikä hyvä tulos. Vaikka keihäs lähti oikeaan asentoon, niin tuuli käänsi sen ilmassa poikittain. Tällainen keli on minulle henkilökohtaisesti pahin mahdollinen, Pitkämäki kertoi.

- Kokemuksesta viisastuneena keskityin erittäin huolellisesti kahteen viimeiseen heittoon. Näköjään jotain on opittu viime vuodesta, Pitkämäki sanoi huojentuneena.

Pitkämäki on kaikkien aikojen viides suomalainen, joka on saavuttanut lajivoiton Euroopan cupin korkeimmalla sarjaportaalla. Vuonna 1973 voittivat lajinsa estejuoksija Tapio Kantanen ja kiekonheittäjä Pentti Kahma, vuonna 1998 kuulantyöntäjä Mika Halvari ja vuonna 2002 moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen.

Suomi tukevasti jumbotilalla

Pitkämäen voitto ei säästänyt Suomea superliigan viimeiseltä sijalta. Suomi keräsi 20 lajista 65 pistettä, 21,5 vähemmän kuin viimeistä edelliseksi jäänyt Saksa. Liigamestaruuden vei päätöslajin 4x400 metrin viestivoitollaan ykköstilan ratkaissut Ranska (118) ennen Venäjää (116).

Suomen ohella ensi vuodeksi ykkösdivisioonaan putosivat Italia ja Espanja. Saksa säilyi superliigassa, koska kilpailu järjestetään ensi kesänä Münchenissä.

Venäjä uusi liigamestaruutensa vuoden takaa naisten puolella. Keskiviikon ja torstain aikana 11 lajivoittoa ja 155 pistettä rohmunnut Venäjä otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Se jätti toiseksi sijoittuneen Puolan 43,5 pisteen päähän.

Ruotsi putosi ykkösdivisioonaan Kajsa Bergqvistin (korkeus) ja Susanna Kallurin (100 m aj) ykköstiloista huolimatta.

Lähteet: YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat