Hyppää sisältöön

Rallin SM-sarja jatkuu Kymenlaaksossa

Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Kuusankosken ja Kouvolan ympäristössä lauantaina. Kymenlaaksoa halkova rallireitti on viime vuoden tapaan haastava ja vaihteleva.

Sarjan pistetilanne on tiukka kaikissa kolmessa luokassa. A-ryhmässä johtopaikkaa pitävä Toyota-kuljettaja Jari-Matti Latvala on kerännyt 52 pistettä. Toisena oleva Peugeot-kuljettaja Sebastian Lindholm on Latvalaa 13 pistettä perässä. Latvala ja Lindholm eivät ole ennen ajaneet kilpaa

lauantaina käytössä olevalla reitillä.

Latvalan ja Lindholmin lisäksi viikonlopun voittajasuosikkeihin kuuluvat muiden muassa WRC-Mitsubishia kuskaava Jussi Välimäki, A-ryhmän hallitseva Suomen mestari Kosti Katajamäki (Ford) ja N-ryhmän MM-sarjaa kiertävä Aki Teiskonen, joka kaasuttelee lauantaina A-ryhmän Mitsubishillä.

Kansainvälistä väriä kilpailuun tuo Citroenin 1600-luokan autolla ajava brittikuljettaja Kris Meeke.

Ison N-ryhmän voittotaisto käydään luultavasti Mitsubishi-kuljettajien Juha Salon, Jari Ketomaan ja Juho Hännisen kesken. Salolla on koossa 51 pistettä Ketomaan 50:tä vastaan. Hänninen on koonnut 48 pistettä.

Pienen N-ryhmän kärjessä ennen lauantain kilpailua on Hondalla kilpaileva Ailu Magga. Pisteen päässä Maggasta on niin ikään Hondalla ajava Jarno Kinnunen.

.
.