Hyppää sisältöön

Koristytöt aloittivat EM-kisat voitolla

Suomen 20-vuotiaat naiset aloittivat koripallon A-divisioonan EM-kisat voitolla, kun joukkue kaatoi tiukan pelin jälkeen Kreikan luvuin 60-57. Ottelun ratkaisijaksi nousi Kira Kojola, jonka onnistunut kolmonen ratkaisi pelin 17 sekuntia ennen päätössummeria.

Ottelun alku oli suomalaishallintaa ja Tiia Huuhkan kahden kolmosen siivittämänä Suomi karkasi ennen puoliaikaa 39-26-johtoon. Kolmannella jaksolla Suomen koritehtailu tukahtui ja päätösneljänneksellä Kreikka meni Suomesta jo ohikin, mutta ratkaisijoiksi nousivat Kojola ja Fia Ohtonen.

Ohtonen teki ottelussa kaikkiaan 17 pistettä ja vei seitsemän levypalloa. Huuhka pussitti niin ikään 17 pistettä, kaikki ensimmäisellä puoliajalla. Minna Sten kokosi korin alla tilastolukemikseen kahdeksan pistettä, seitsemän levyriä ja neljä torjuntaa.

Seppo Sonkerin valmentaman Suomen pelit jatkuvat lauantaina, jolloin vastassa on Bulgaria. Alkulohkon neljäs joukkue on Tshekki, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina. Lohkon kaksi parasta selviytyy ylempään jatkosarjaan.