Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma

Salmelaiselle ja Kukkoselle Chicago-pestit

Jääkiekon NHL-liigan Chicago Blackhawks ilmoitti maanantaina tehneensä kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Tony Salmelaisen kanssa ja vuoden sopimuksen puolustaja Lasse Kukkosen kanssa.

urheilu

HIFK:n paidassa viime kauden pelannut Salmelainen oli päättyneen SM-liigakauden runkosarjan paras pistemies 27 maalilla ja 28 syöttöpisteellä. NHL-liigaa hän on pelannut 13 ottelun verran Edmontonin paidassa kaudella 2003-04.

Oulun Kärpissä pelannut Kukkonen kokosi SM-liigan runkosarjasta 11 maalia ja 16 syöttöpistettä. Hän pelasi Salmelaisen tapaan NHL-liigassa edellisen kerran 2003-04. Tuolloin hän puursi Chicago Blackhawksin kokoonpanossa kymmenen ottelua ja pelasi lisäksi AHL-liigaa Norfolk Admiralsin riveissä.

Havlat ja Smolinski Blackhawks-paitaan

Samalla Chicago vahvisti rivejään hankkimalla tshekkihyökkääjä Martin Havlatin ja amerikkalaisen sentterin Bryan Smolinskin Ottawasta. 25-vuotias Havlat teki Chicagon kanssa kolmen vuoden ja 18 miljoonan dollarin sopimuksen.

Havlatin ja Smolinskin Chicago hankki monipolvisella operaatiolla, jossa joukkue hankki ensin puolustaja Tom Preissingin ja lupaavan hyökkääjän Josh Hennessyn San Josesta ja antoi vaihdossa sentteri Mark Bellin.

Sitten joukkue antoi Preissingin, Hennessyn, pakki Michal Barinkan sekä toisen kierroksen varausoikeuden vuodelle 2008 Ottawalle ja sai Havlatin ja Smolinskin.

Havlat on pelannut urallaan 298 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 105 maalia ja koonnut 130 syöttöpistettä. Hän kärsi viime kaudella olkapäävammasta ja pelasi vain 18 runkosarjan ottelua tehoin 9+7.

34-vuotias Smolinski kokosi Ottawassa viime kaudella 81 ottelussa tehot 17+31. Hän on pelannut pitkällä urallaan myös Bostonissa, Pittsburghissa, Detroitissa, New York Islandersissa ja Los Angelesissa.

Lähteet: STT -YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat