1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK naisten SM-sarjassa etulyöntiasemaan

HJK siirtyi etulyöntiasemaan naisten SM-jalkapallon kärkikamppailussa, kun se kukisti vieraissa Hongan 2-0. Huhtikuun puolivälin sarja-avauksessa Talin hallissa ensimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomana.

Honka jäi paremmalla maalierolla sarjajohtoon, mutta sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin Klubilla ja enää kolmannes peleistä jäljellä.

HJK pelasi surunauhoissa, ja ottelu käynnistyi hiljaisella hetkellä Paavo Einiön muistoksi. Vajaat kaksi viikkoa sitten kuollut Einiö innostui 1978 HJK:n nais- ja tyttöjalkapalloilun isähahmoksi, joka vielä täksi kaudeksikin jaksoi kerätä 60 prosenttia naisten budjetin tulopuolesta.

Klubittaret olivat hyvätasoisessa ottelussa onnekkaampia ja onnistuivat paremmin viimeistelyssä, vaikka Honka hallitsi ottelua erityisesti viimeisen vartin ja hankki yhteensä kahdeksan kulmuria.

HJK meni johtoon 14. minuutilla, kun Jessica Thornin suoraviivainen jatko Miia Niemen syötöstä meni maaliin Tinja-Riikka Korpelan selän taakse.

- Tällaisessa ottelussa usein ratkaisee, kumpi tekee ensimmäisen maalin. On paljon helpompi puolustaa johtoa kuin yrittää takaa-ajoa, sanoi HJK-valmentaja Timo Lounio.

Ottelu sinetöityi lopullisesti, kun 67. minuutilla Elina Sarapään ja Leena Purasen yhteistyö maalialueella johti HJK:n toiseen onnistumiseen.

Malaska ja Westerlund loukkaantuivat

Ote oli jo siirtymässä Hongalle, kun HJK:n kapteeni Sanna Malaska joutui 56. minuutilla loukkaantuneena jättämään kentän. Se oli heikennys vieraiden keskikentän pelille.

Päävalmentaja Michael Käld joutui huolestuneena seuraamaan, joudutaanko maaotteluun Skotlantiin nimeämään uusi pelaaja Malaskan tilalle.

Yhtä huolissaan oli 20-vuotiaiden MM-kisoihin Suomea luotsaava Jarmo Matikainen, kun ensimmäisen ottelunsa Hongassa pelannut Anna Westerlund, 17, joutui hiukan ennen taukoa poistumaan kentältä paareilla aivotärähdyksen saaneena.

Tästä ottelusta Hongalta oli poissa pelikiellon takia maajoukkuepuolustaja Veera Vartiainen. Parhaat olivat kärjessä Taru Laihanen sekä alakerrassa kapteeni Maija Saari ja Susanna Lehtinen.

HJK:ssa Thorn ja Puranen ovat palanneet kuntoutuneina pitkästä loukkaantumisesta. Muut näkyvimmät olivat Malaskan ohessa maajoukkueen kantakalut Sarapää ja Tiina Salmen.

- Sarja ei suinkaan ole ohi. Jos hyökkääjäkalusto poistuu yhtä totaalisesti kuin kevään TiPS-ottelun loukkaantumisissa, voi käydä niin kuin toisessa kohtaamisessa jäädessämme 1-1 -tasapeliin. Pisteitä voi siis vielä mennä, toppuutteli Lounio HJK:n nousua suosikkiasemaan.