1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salpausselän uudet ladut kelpaavat FIS:lle

Lahden Salpausselän uudet ladut kelpaavat Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle. FIS:n sveitsiläinen maastohiihdon kilpailujohtaja Jürg Capol tutustui perjantaina Salpausselän uusiin kilpalatuihin ja hyväksyi ratamestari Pekka Utterin suunnitelmat sellaisinaan.

Kesän aikana Salpausselän maastossa on levennetty nykyisiä reittejä sekä raivattu noin 1,5 kilometriä uutta latu-uraa. Uudistuksen taustalla ovat FIS:n kilpailusäännöt, joiden mukaisesti ladut ovat nyt 6-9 metriä leveitä koko matkalta.

Salpausselän uusien kisalatujen yhteispituus on kymmenen kilometriä, josta puolet on perinteisen ja puolet vapaan tyylin hiihtouraa. Hiihtourat rakennetaan niin, että niistä voidaan tehdä tarvittaessa 3,75:n, 3,3:n ja 2,5 kilometrin lyhennykset. Tämä tarkoittaa sitä, että 10 km:n kilpailussa hiihtäjät saapuvat hiihtostadionille yleisön silmien eteen peräti neljästi.

Maastohiihto palaa ensi talven Salpausselän kisojen kilpailuohjelmaan vuoden tauon jälkeen yhteensä neljällä osakilpailulla. Maastohiihdon lisäksi Salpausselällä kilpaillaan kaksi mäkihypyn ja kaksi yhdistetyn maailmancupin osakilpailua ensi maaliskuussa.