Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Naisten EM-keilailun pelitapa uusiksi

Lauantaina Saksan Böblingenissä alkavat keilailun naisten EM-kilpailut pelataan uusitulla ohjelmalla. Aiemmin arvokisaohjelmissa ollutta kuuden sarjan singlekilpailua ei keilata enää ollenkaan, ja parikilpailu on muutettu 2x6 sarjasta 2x12 sarjan kilpailuksi.

urheilu

Jotain tuttuakin on jäljellä, sillä triokilpailu pelataan edelleen kolmen naisen joukkuein (3x6 sarjaa), ja joukkuekilpailu heitetään totutusti viidellä keilaajalla (5x6 sarjaa). Parikilpailussa, triossa ja joukkuekilpailussa heitetään tosin uutuutena erilliset finaalit, joihin selviytyy neljä parasta paria, trioa ja joukkuetta.

Muutosta tuo myös se, että jokaisen kilpailun osiot keilataan kahdella erilaisella rataolosuhteella. Keilaajat joutuvat totuttelemaan ns. lyhyeen ja pitkään öljyyn radan pinnassa, joten pallon valintaa joutuu harkitsemaan tarkasti.

Erilaisten pari- ja joukkuekilpailujen lisäksi EM-kisoissa on jaossa kaksi henkilökohtaista mestaruutta: ns. all events ja masters. All events koostuu pari-, trio- ja joukkuepelien aikana keilattavista 24 sarjasta, ja mastersia pääsee tavoittelemaan all eventsin 24 parasta. Mastersin loppukilpailussa pelataan pudotuspelejä paras kolmesta sarjasta -tyyliin siten, että ensimmäisellä kierroksella pelaavat sijoille 9-24 yltäneet keilaajat, ja toiselta kierrokselta mukaan tulevat sijoille 1-8 yltäneet keilaajat.

Uusiutunut joukkue

Naiset ja miehet keilaavat nykyään vuorovuosin EM- ja MM-kilpailunsa, ja tänä vuonna on naisten EM- ja miesten MM-kilpailujen aika. Jälkimmäiset alkavat elokuun viimeisenä päivänä Etelä-Korean Pusanissa.

Edellisissä naisten EM-kilpailuissa vuonna 2001 Suomi voitti hopeaa singlessä ja joukkuekilpailussa sekä pronssia parikilpailussa. Saksassa suomalaisilla on uudistunut joukkue, sillä mukana on vain kaksi keilaajaa viiden vuoden takaisesta EM-joukkueesta. He ovat lappeenrantalainen Tiia Einola ja kuortanelainen Piritta Kantola. Kokemusta riittää kuitenkin myös helsinkiläisillä Reija Lundénilla ja Jaana Strömbergillä.

EM-kisojen ensikertalaisia ovat Hämeenlinnan Minna Mäkelä ja Porin Mari Santonen, joista Santonen keilasi jo viime vuoden MM-kisoissa Tanskassa. Mäkelä voitti nuorten all eventsin MM-kultaa vuonna 2004.Saksan EM-kisoissa on mukaan keilaajia 22 maasta.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat