Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Petri Virtanen johti Georgian kaatoa

Petri Virtasen siivitti Suomen koripallomiehet 91-81 -voittoon B-divisioonan EM-karsintaottelussa Georgiaa vastaan Helsingissä. Voitto oli Suomelle kolmas yhtä monessa karsintaottelussa ja piti elossa Suomen toiveet nousta EM-karsintojen A-divisioonaan.

urheilu

Vain C-lohkon voitto takaa Suomelle pääsyn ensi vuoden syksyllä B-divisioonan karsinnan pudotuspelivaiheeseen, jossa jaetaan paikkoja A-divisioonaan.

Möttölä sai toisen virheensä, kun ensimmäistä neljännestä oli pelattu vasta runsaat neljä minuuttia. Mutta tästä alkoi Suomen takamiesten Petri Virtasen ja Teemu Rannikon näytös.

Heidän johdollaan Suomi vei seuraavat neljä minuuttia 14-1, ja ensimmäisen neljänneksen lopussa Suomi johti jo 29-15.

Virtanen heitti ottelussa yhteensä 27 pistettä ja upotti seitsemän kolmosta kahdeksalla yrityksellä. Rannikko keräsi 20 pistettä, joista 15 syntyi jo ennen puoliaikaa.

- Kaverit saivat luotua hyvin paikkoja. Mikäs siinä sutiessa, kun muutama menee, Virtanen myhäili ottelun jälkeen nilkka jäähän kiedottuna.

- Eilen onnistuin pyöräyttämään nilkan, Virtanen kertoi ja innosti päävalmentaja Henrik Dettmannin huulenheittoon.

- Ennen seuraavaa ottelua nilkka väännetään vaikka käsin... Petteri Koponen sen hoiti. Hän on tehnyt paljon tällaista hiljaista työtä, Dettmann leukaili ja jatkoi vitsailua kun häneltä kysyttiin joukkueeseen iskeneestä flunssasta.

- Se on turkulainen flunssa, mitään v..maisempaa ei ole.

Pachulia ylivoimainen

Toisen puoliajan alussa Georgia rutisti eron kerran alle kymmeneen pisteeseen (61-52), mutta sen pitemmälle vieraiden voimat eivät riittäneet, vaikka toinen puoliaika olikin ensimmäistä paljon tasaisempi.

Suomen tiedossa oli jo etukäteen, että Georgian hyökkäyspeli tökkii aggressiivista puolustusta vastaan. Georgialta ei löytynyt pelaajia, jotka olisivat pystyneet ajamaan Suomen korille ja luomaan heittopaikkoja itselleen tai muille. Georgialaisten korilleajot päättyivät kerran toisensa jälkeen pallonmenetyksiin, joita vieraille tilastoitiin ottelussa yhteensä 18.

- Ottelun alku oli meiltä parasta puolustusta mitä olen koskaan nähnyt. Oli hienoa katsoa, miten aina oli iso mies auttamassa, kun jostain mentiin ohi, Teemu Rannikko kehui.

Ainoastaan Atlanta Hawksin NBA-sentterin Zaza Pachulian pysäyttäminen oli suomalaisille ylivoimainen urakka. Pachulia edustaa kansainvälisessä koripalloilussa jo lähes sukupuuttoon kuolevaa lajia, pelkästään korin alla viihtyvää sentteriä.

Hän runnoi kasaan 36 pistettä, 13 levypalloa ja hankki yksin enemmän vapaaheittoja (24) kuin koko Suomen joukkue yhteensä (17). Pachulian johdolla Georgia voitti levypallot 40-31.

- Tietysti katson tätä suomalaisittain, mutta osa vapaaheitoista tuli mielestäni aika helposti. Toisaalta täytyy muistaa, että Pachulia on yksi maailman parhaista sisäpelaajista, Dettmann sanoi.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat