Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu

Osku Palermaa 11 pisteen turvin Eurooppa cupin finaaleihin

Osku Palermaa selvitti kuin selvittikin tiensä Riiassa keilattavan Eurooppa cupin kahdeksan parhaan joukkoon ja loppukilpailuun. Koko 24 sarjan karsinnan ajan aivan jatkopaikan tuntumassa ollut Palermaa nousi ensimmäisen kerran viivan yläpuolelle ennen tämänpäiväisen karsintapelin viimeistä sarjaa. Palermaa keilasi 24 sarjaan tuloksen 4908 (204,5).

urheilu

Tiukkaa kuitenkin oli, sillä Ruotsin Petri Taskinen oli vain 11 pisteen päässä, eikä Liettuan Zilvinas Perminasiinkaan ollut kuin 41 pisteen ero. Hermostunut liettualainen putosi jo sarjan alussa Palermaan ja Taskisen vauhdista ja taipui kymmenenneksi.

Taskinen sen sijaan piti Palemaata tiukalla viimeiseen ruutuun saakka. Siinä Palermaa sai viimeisessä ruudussa tilaisuuden sulkea oven Taskiselta paikolla ja kaadolla, ja ne hän sitten myös teki. Triplalla Taskinen olisi jäänyt vain pisteen päähän, mutta hän sai viimeiseen ruutuunsa vain yhden kaadon ja jäi lopulta sen 11 pisteen verran, mitä eroa oli ennen päätössarjaa.

Palermaa oli pelin jälkeen huojentunut, mutta myös väsyneen tuntuinen. Vaikeuksien kanssa hän myönsi taistelleensa koko pelin ajan.

- Viisi sarjaa oli aika lailla vaikeaa. Mikään ei tuntunut käyvän kohdalleen. Sitten tuli puoliksi sellainen tunne, että no, heitellään nyt sitten. Sen jälkeen alkoi käydä vähän onneakin, hän kertoi.

Loppukilpailun ensimmäisessä matsissa Osku saa vastaansa Norjan Mads Sandbakken, joka tänään vasuroi kovan tuloksen 1797. Israelin Or Aviram nousi toiseksi päivän kovimmalla lukemalla 1825. Muut finalistit ovat Englannin Dominic Barrett, Ruotsin Anders Öhman, Itävallan Philippe Huber, Sveitsin Philippe Huber ja Kreikan Dimitsios Karetsos.

Loppukilpailun ottelut pelataan paras kolmesta sarjasta -systeemillä eli voittoon riittää kahden sarjan voittaminen vastustajasta.Wiman karsinnan viidestoistaPäivi Wimanin suoritukset ailahtelivat sen verran Riiassa Latviassa pelatussa keilailun Euroopan mestareiden cupin naisten karsintakilpailussa, että haaveet loppukilpailupaikasta eivät toteutunut. Wiman oli karsinnassa 36 keilaajan joukossa 15:s pistein 4 549 (189,5).

Wiman keilasi perjantaina karsinnan viimeisessä osiossa alussa ja lopussa hyvin, mutta väliin tuli heikompia sarjoja. Hän aloitti 215 sarjalla. Sitä seurasivat kuitenkin vaisummat sarjat: 162, 146 ja 178. Lopussa heitto lähti taas rullaamaan ja sarjat 220, 162, 225 ja 215 nostivat Wiman perjantaina tulokseen 1 520.

Naisten karsinnan paras oli britti Fiona Banks 5 127 (213,6).

Lähteet: YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat