Tommi Vasankari Olympiakomitean ylilääkäriksi

Dosentti Tommi Vasankari on valittu Suomen olympiakomitean ylilääkäriksi lokakuun alusta lähtien, Olympiakomitea tiedotti maanantaina. Vasankari seuraa tehtävässä Aki Hintsaa.

Ylilääkärinä Vasankari vastaa Olympiakomitean huippu-urheilijoiden terveydenhuolto-ohjelman kehittämisestä ja toteutuksesta, valvoo ja edistää eettisten periaatteiden ja antidopingsäännöstön noudattamista sekä toimii olympialaisissa ylilääkärinä.

- Huippu-urheilu on lähellä sydäntäni ja otan mielelläni vastaan haasteen, jossa pääsen omalta osaltani edistämään päämäärätietoista ja eettisesti kestävää suomalaista huippu-urheilua. Paljon on tehty viime vuosina tällä saralla, mutta paljon on vielä myös tekemistä, Vasankari sanoi tiedotteessa.

Vasankari jo entuudestaan tuttu

Vasankari toimii Olympiakomitean ylilääkärinä päätoimensa ohella. Päätyönään hän hoitaa Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan terveysliikunnan professuuria Suomen urheiluopistolla Vierumäellä ja Turussa.

- Vasankari on ollut mukana Suomen joukkueessa jo kolmissa olympiakisoissa ja tuntee usean lajin urheilijat ja valmentajat entuudestaan, joten kisakuvio on hänelle tuttu, pääsihteeri Jouko Purontakanen kertoi.

- Hän on toiminut Olympiakomitean urheilulääketieteen asiantuntijaryhmän puheenjohtajana ja ollut tiiviisti mukana kehittämässä huippu-urheilijan terveydenhuolto-ohjelmaa, jonka rakentamisessa Aki Hintsa teki pioneerityötä 4,5 vuoden ajan.

Lisäksi Vasankari on ollut aktiivisesti edistämässä antidopingtyötä, jota hän siis jatkossakin tekee, nyt Olympiakomitean ylilääkärin roolissa, Purontakanen jatkoi.