1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Beach volleyn maailmankiertue Maarianhaminaan

Suomessa pelataan ensi kesänä kansainvälisen huipputason beach volleyta. Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB hyväksyi Suomen ja Ruotsin lajiliittojen yhteisen hankkeen, Maarianhaminan kilpailun, beach volleyn maailmankiertueen ohjelmaansa.

Hiekka pöllyää Maarianhaminassa beach volleyn merkeissä 14.-19. elokuuta. Beach volleyn maailmankiertueen osakilpailua ei ole aiemmin järjestetty kahden valtion yhteistyönä.

- Unelma on toteutunut, saamme mahdollisuuden pelata parhaita vastaan kotikentällämme, naisten maailmanlistalla 14:ntenä yhdessä kaksoissisarensa Emilian kanssa majaileva Erika Nyström hehkuttaa.

Turnauksen tavoitteena on kehittää beach volleyta niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Siksi Ahvenanmaa ja Maarianhamina oli maantieteellisesti järkevin vaihtoehto turnauksen järjestämiseksi. Suomen lentopalloliiton toimitusjohtaja Antti Heikkinen uskoo, että turnaus houkuttelee runsaasti yleisöä ruotsinlaivalla paikalle niin Ruotsin kuin Suomenkin puolelta.

- Suomalainen ja ruotsalainen lentopallo hyötyy vahvasti tästä tapahtumasta. Suomen lentopallokansa pääsee vihdoinkin näkemään maailman beach volley -huippuja kotimaansa kamaralla, Heikkinen tuulettaa.

Beach volley -pelaajat saavat ensi kauden maailmankiertueen kilpailuista karsintapisteitä vuoden 2008 Pekingin kesäolympialaisia varten. Nystömit pääsevät siis olympiapistejahtiin myös Suomessa.