Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Roponen jää pois maastohiihtoavauksesta

Riitta-Liisa Roponen on päättänyt jäädä pois maastohiihdon maailmancupin avauskilpailusta, joka kisataan viikonloppuna Saksan Düsseldorfissa. Kesällä avioitunut Roponen (o.s. Lassila) venyttää kauden avauksen marraskuun puolelle.

urheilu

Kotimainen kausi alkaa 4.-5. marraskuuta Muonion Oloksella, jolloin valmennusjohto katsastaa hiihtäjiä seuraaviin maailmancupin kilpailuihin.

Roposen poisjäännistä huolimatta Suomella on laittaa peliin tasokas naisjoukkue. Naishiihtäjistä Düsseldorfiin lähtevät Virpi Kuitunen, Mona-Liisa Malvalehto, Pirjo Manninen, Kirsi Perälä, Aino-Kaisa Saarinen ja Kati Venäläinen. Suomalaista mieshiihtoa edustavat Jari Joutsen, Kusti Kittilä, Kalle Lassila, Jari Poikela ja Ville Verkama, joista Poikela ja Verkama kisaavat ensi kertaa urallaan maailmancupissa ulkomailla.

Viikonlopun ohjelmassa on lauantaina sprintti ja sunnuntaina sprinttiviesti, jotka molemmat hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Aino-Kaisa Saarinen toivoo jatkoa nousevalle sijoitussarjalleViime vuonna Düsseldorfissa parhaana suomalaisena kakkoseksi sijoittunut Aino-Kaisa Saarinen lähtee nytkin taistelemaan kärkisijoista.

- Düsseldorf on aina vähän arvoitus. Harjoitukset ja valmistautuminen ovat menneet hyvin, joten voitosta lähden totta kai taistelemaan, eikä siihen pitäisi olla mitään estettä, Saarinen tuumii.

Jo ennen viime vuoden kakkossijaansa Saarisella oli Düsseldorfissa kolmelta ensimmäiseltä vuodelta sijoituksellisesti noususuhdanne 37-12-6.

- Tietysti, kun joka kerta olen parantanut sijoitusta, niin jos vanhalla kaavalla menee, tolppahan sieltä olisi tulossa, Saarinen naurahtaa.

Saarisen lisäksi Düsseldorfissa on mukana viisi naista ja viisi miestä.

Poikela hakee jatkopaikkaaJoukkueesta ulkomailla ensimmäistä kertaa maailmancupissa kilpailevat vuoden 2004 nuorten MM-kisojen sprintin hopeamitalisti Ville Verkama ja Jari Poikela.

Rovaniemeläisen Poikelan toistaiseksi ainoat maailmancupin kilpailut ovat Lahdesta, jossa hän oli sprintissä 43:s vuonna 2000 ja 35:s vuonna 2004. Vaikka hän hakee menestystä myös normaalimatkan kilpailuissa, pidemmän tähtäimen tavoite on arvokisamitali juuri sprintissä. Tavoitteet Düsseldorfiinkin ovat selvät:

- Tavoitteena on ainakin jatkopaikka, eli onnistunut aika-ajo ja sen jälkeen eristä pidemmälle selviytyminen, Poikela sanoo.

Dalen odottaa viikonloppua mielenkiinnollaPäävalmentaja Magnar Dalen odottaa kauden avaavaa cup-viikonvaihdetta mielenkiinnolla, sekä suomalaisten osalta että kansainvälisesti.

- Kaikki maailmancupin kilpailut ovat tärkeitä. Düsseldorfissa on kiinnostavaa nähdä, kuinka urheilijat käyttäytyvät kilpailutapahtumassa. Toki toivon hyviä tuloksia aina, kun numerolappu päällä kilpaillaan, Dalen naurahtaa viikonvaihteen suomalaisodotuksia.

Suomen lisäksi monet muutkin maat ovat tänä vuonna saaneet oman sprinttimaajoukkueensa, jollainen Ruotsilla ja Norjalla on ollut jo vuosia. Dalen odottaakin aiempaa useampien maiden taistelevan kärkisijoista, toivoen luonnollisesti myös suomalaisten kuuluvan tähän joukkoon.

- Naiset ovat pärjänneet aiemminkin, eikä ole estettä, etteivätkö pärjäisi nytkin. Mieshiihtäjille tämä on mahdollisuus, tavoite on saada mieshiihtäjiäkin pisteille, sprinttimaajoukkueen valmentaja Vesa Mäkipää puolestaan miettii.

Pyykönen ja Kurttila kuntoutuvat kohti talveaSprinttimaajoukkueen hiihtäjistä Lauri Pyykönen ja Keijo Kurttila kuntoutuvat vaivoistaan, eikä heitä nähdä kilpailemassa vielä Düsseldorfissa. Kurttila on jo tervehtynyt sitkeästä flunssastaan sekä lievistä selkävaivoistaan ja pystynyt harjoittelemaan normaalisti, Pyykönenkin on hyvää vauhtia kuntoutumassa hieman harjoittelua häirinneistä selkäongelmistaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat