Robin Hull snooker-tähtien kiusana Yorkissa

Suomen ainoa snooker-ammattilainen Robin Hull, 32, haaveili ennen heinäkuussa alkanutta kautta paluusta maailman terävimmän kärjen tuntumaan. Hullin kauteen onkin mahtunut hyviä hetkiä, mutta myös alamäkiä on osunut eteen.

Mies raivasi kuitenkin tiensä karsinnoista maanantaina Yorkissa alkaneeseen UK Championshipiin, joka kuuluu lajin kauden kohokohtiin yhdessä keväällä järjestettävien MM-kisojen kanssa.

- Tavallaan Sheffieldin MM-kisat ovat edelleen päätavoite. Ei se kuitenkaan työnnä muita turnauksia yhtään enempää sivuun. Tällä hetkellä UK Championship on se tärkein kisa. Täällä katsotaan, mikä on kunto tämän vuoden puolella, Hull sanoo.

Suomalaistaituri on kohtuullisen tyytyväinen esityksiinsä, kun kausi taittuu puoliväliin.

- Yleiseksi arvosanaksi annan vahvan seiskan, ehkä jopa vajaan kasin. Olen hävinnyt puolet karsinnoista ensimmäisellä kierroksella, kerran olen päässyt 32 parhaan joukkoon ja nyt olen täällä. Haen kuitenkin enemmän. Jos tämä turnaus menee hyvin, niin silloin alkukaudesta jää toki hyvä maku, Hull kertoo.

"Pääasiana saada ysi nimen viereen"

Hull ei esiinny ensimmäistä kertaa vihreällä veralla Yorkissa, sillä ennen parin vuoden takaista mystistä korvasairauttaan hän pääsi väläyttelemään taitojaan Barbican Centerissä muutamaankin otteeseen. Viimeisin ottelu Yorkissa ei kuitenkaan mennyt Hullilta käsikirjoituksen mukaan, sillä vuonna 2003 suomalainen hävisi ensimmäisellä kierroksella Thaimaan James Wattanalle pelein 9-2.

Tiistaina Hull saa avausottelussaan vastaansa Englannin Nigel Bondin.

- Bondilla ja minulla on aika samanlainen pelityyli, sillä me molemmat hyökkäämme paljon. Toivoin itse asiassa juuri hänenlaistaan vastustajaa, Hull paljastaa.

Vaikka vedonlyöntitoimistot ovat arvioineet Hullin ottelussa heikommaksi, on suomalaisen tähtäin asetettu korkeammalle kuin vain toiselle kierrokselle.

- Tavoitteena on aina mennä loppuun asti. Jokaista ottelua täytyy lähteä voittamaan, ja minulla voitontahto ja -himo ovat järkyttävän suuria.

- Omaa peliä sitä lähdetään pelaamaan, mutta vähän tietenkin pitää miettiä kaverin pelityyliä. Jos vastustajalla on joku erityispiirre, niin sen pistää takaraivoon ja yrittää sitten kärsivällisesti pelaamalla hyötyä siitä, Hull lisää.

Jos suomalainen kaataa Bondin ja paikka 32 parhaan joukkoon aukeaa, astelee vastaan luokkaa kovempi pelaaja, Australian Neil Robertson. Robertson saavutti ensimmäisenä australialaispelaajana ranking-kisan voiton Grand Prix -turnauksessa Aberdeenissa lokakuussa.

- Robertsonilla on mahtava tulos alla, mutta nyt on kuitenkin uusi matsi edessä. Hän ei varmaan ajattele turnausvoittoaan yhtään sen enempää kuin minäkään. Pääasiana on saada ysi siihen oman nimen viereen, "Roope" viittaa tarvittavien freimivoittojen määrään jatkopaikan lunastamiseksi.

Tavoitteet korkealla

Hull hätyytteli maailman kärkeä ennen sairastumistaan, joka piti miehen poissa snookerpöydiltä lähes vuoden päivät. Nyt mies on muuttanut takaisin Suomeen Englannissa viettämiensä vuosien jälkeen ja hakee uutta nostetta snooker-uralleen.

- Vielä ennen sairastumistani tavoitteet olivat minulle aikataulullisesti selvät. Tällä hetkellä en osaa teräväpiirteisesti kertoa niistä. Kauden alussa mietin, että pitäisi nousta 32 parhaan joukkoon ja se on vieläkin mielessä.

- Pidemmällä tähtäimellä pyrin 16 joukkoon maailmassa, Hull selvittää.