Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ari Vallin siirtyy Frölundaan

Syyskauden Florida Panthersin farmijoukkueessa Rochester Americansissa kiekkoillut puolustaja Ari Vallin, 28, siirtyy Ruotsin Elitserienissä pelaavan Frölundan riveihin. Perjantaina Tampereelle joulun viettoon saapunut Vallin on solminut göteborgilaisseuran kanssa kuluvan kauden loppuun kestävän sopimuksen.

urheilu

- Arilla olisi ollut ottajia myös SM-liigassa. Ruotsiin siirtyminen oli kuitenkin verotuksellisista syistä tarkoituksenmukaisin vaihtoehto, Vallinin sopimusasioista vastaava pelaaja-agentti Jarmo Kork arvioi perjantaina.

Viime kaudella Oulun Kärpissä SM-liigaa pelannut Vallin solmi kesäkuun puolivälissä vuoden sopimuksen Floridan kanssa. Tamperelaispuolustajan kohtaloksi koitui kuitenkin sopimuksen kaksisuuntaisuus. Hyvin menneiden syksyn harjoitusotteluiden ja -leirin jälkeen Vallin passitettiin AHL:ssä pelaavaan farmijoukkueeseen, kun Panthers päätti peluuttaapuolustuksessaan yksisuuntaisella sopimuksella pelaavia puolustajia.

- Koska en koko syksynä saanut tilaisuutta näyttää osaamistani NHL:ssä, niin oli järkevää palata Eurooppaan pelaamaan. Samalla pääsen kilpailemaan oikein toisissani paikasta kevään MM-kisajoukkueeseen, Vallin perustelee ratkaisuaan.

Vallin viettää joulun Tampereen seudulla ja matkustaa Ruotsiin tapaninpäivänä. Tamperelaispuolustajan on tarkoitus pelata jo ensi keskiviikkona Frölundan riveissä, kun göteborgilaiset kohtaavat kotikaukalossaan Modon.

Vallin on Tampereen Tapparan kasvatti, joka debytoi SM-liigassa kaudella 1996-1997. Tamperelainen on pelannut SM-liigassa 478 runkosarjaottelua. Vallin on voittanut yhden Suomen mestaruuden Helsingin Jokereissa (2002) ja kaksi SM-kultaa Oulun Kärpissä (2004 ja 2005).

Vallin oli voittamassa Suomelle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuoden 1998 kotikisoissa. Keväällä 1996 tamperelainen pelaisi 18-vuotiaiden EM-hopeaa voittaneessa Suomen joukkueessa.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat